Societat

L'hotel de luxe del Palau era “faraònic ”, segons els veïns

Els presidents de dues associacions del nucli antic de Barcelona expliquen la seva oposició al projecte

Dos excàrrecs de la Generalitat declaren en català

“El primer projecte de l'hotel del Palau de la Música era tan faraònic que era un escàndol públic”, va declarar com a testimoni la presidenta de l'Associació de Veïns del Casc Antic de Barcelona, Maria Mar, ahir a l'Audiència de Barcelona. Mar hi va afegir que al barri estaven “alarmats” amb la iniciativa de Fèlix Millet i Jordi Montull perquè “era un projecte especulatiu i el barri està saturat d'hotels”.

Mar i Enric Mir, president de l'Associació de Veïns en Defensa de la Barcelona Vella, que també va declarar ahir, van denunciar l'operació a la fiscalia de Barcelona quan el 2009 van descobrir que el propietari dels solars era un privat, Olivia Hotels, i per als veïns es diluïa l'interès públic només defensat pels directius del Palau i
de les administracions. Abans, van recollir 3.500 signatures al barri contra l'hotel del Palau, que van entregar a l'Ajuntament.

Abraham Castro, un dels tres advocats de Millet, va preguntar a la representant veïnal si no estaven d'acord amb la millora de l'escola La Salle que incloïa el projecte. Mar va ser clara: “Estem a favor de la millora d'aquesta escola i de totes. El projecte incloïa el poliesportiu al subterrani, i un pàrquing amb 96 places, amb la sortida de l'escola!”

Desmemoriats amb Montull

Dos excàrrecs de la Generalitat es van sumar ahir a la iniciativa de l'exregidor d'ERC Ricard Martínez de declarar en català en el judici de l'hotel del Palau. Els advocats de Madrid de Millet no van rondinar. L'exdirector general de Patrimoni del Departament de Cultura, Francesc Tarrats, i l'exsubdirectora, Elsa Ibar, es van mostrar desmemoriats quan el fiscal Antoni Pelegrín va preguntar-los pels reiterats correus electrònics que els va dirigir Jordi Montull, en què els demanava un informe que digués que l'hotel del Palau era “bo i convenient”. Només van admetre que no eren competents per fer-lo. El seu successor el va signar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions per no llançar bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona