Societat

Hotels plens a Girona el primer cap de setmana de l'exposició de flors

Satisfacció dels hotelers per una ocupació de prop del 100%, per bé que de diumenge a dimarts baixarà al 80%

El president Mas presidirà la inauguració

L'arribada de l'exposició de flors de Girona és una bona notícia per als hotelers de la ciutat. En un any en què el nivell de reserves està sent pitjor que l'any anterior, l'arrencada de la mostra floral permetrà pràcticament penjar el cartell de ple aquest primer cap de setmana. El president de l'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial, Josep Carreras, certifica: “Aquest primer cap de setmana vorejarem el 100% també perquè hi ha la fórmula 1 i de diumenge a dimarts baixarem al 75 o 80%.” Carreras adverteix, però, que “sempre hi ha cancel·lacions d'última hora i, per tant, si ve gent trobarà lloc”. A partir de dimecres, Carreras assenyala que les ocupacions tornaran a vorejar el ple “perquè hi ha l'Open de golf a la PGA de Caldes”. Admet que el sector “espera molt aquesta setmana perquè són nou dies molt bons i cal aprofitar”.

Mas, en la inauguració

El president de la Generalitat, Artur Mas, presidirà avui l'obertura de la 59a edició de l'exposició de flors, que se celebrarà fins diumenge vinent, 18 de maig. Un total de 185 projectes florals distribuïts en 145 patis, jardins i monuments s'obren als milers de visitants. L'obertura de la casa Pastors amb una exposició i la reobertura dels soterranis de la catedral figuren com a principals novetats. La cultura i la música van des de fa anys de la mà amb l'exposició de flors i una seixantena de concerts s'estendran per diversos escenaris de la capital gironina.

Aquesta primera jornada de Girona, Temps de Flors arrenca amb força, ja que avui tots els espais es podran visitar fins a la mitjanit.

Nit a la plaça del Lleó

Una altra cita destacable d'avui és la Nit de Flors i de Sabors al mercat del Lleó, on des de les set de la tarda fins a la mitjanit es podran fer tastets de productes elaborats pels mateixos paradistes. Música, tast de vins i gintònics a partir de les deu del vespre completaran la jornada. Al matí, entre les onze i quarts d'una, el cuiner Joan Roca, d'El Celler de Can Roca, firmarà el seu llibre al quiosc del mercat.

‘Hermes' és la cita d'‘Espriu al Mercat'

L'onzena cita d'el projecte Espriu al mercat, que promou Amics de la Unesco, tindrà lloc avui, a les dotze del migdia. En aquesta ocasió, el fragment escollit és Hermes, de Les roques i el mar, el blau, i la lectura serà a càrrec del president del Col·legi de Periodistes de Girona, Joan Ventura. Narcís-Jordi Aragó llegirà un text seu basat en l'obra i Mercè Huerta presentarà la seva peça.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura continuada de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós