Societat

“Aquí no repartim res. Aquí ajudem”

800 famílies reben un cop al mes suport del Rebost Solidari d'Aliments de Sant Andreu

L'entitat atén de mitjana 30 beneficiaris més cada mes

L'objectiu és mantenir la dignitat de les persones

“Aquí no repartim res. Aquí ajudem.” Tota una declaració d'intencions. Al Rebost Solidari d'Aliments de Sant Andreuno s'hi fan cues, ni es tracta d'entrar-hi, recollir el lot d'aliments i marxar. S'organitzen torns dos dies per setmana perquè cada família tingui el seu espai i el seu temps per parlar de com els van les coses. “Som aquí per ajudar les persones que ho passen malament i el nostre paper és contribuir-hi amb aliments, però no només amb això. També, quan cal, troben aquí suport anímic i emocional”, explica Santi Maseda, portaveu de l'entitat. Ell és un dels 70 voluntaris que dediquen el seu temps a fer que tot rutlli i té clar que perquè rutlli cal mantenir la dignitat de les persones.

Els números són esfereïdors: més de 800 famílies amb necessitats alimentàries reben suport del Rebost d'Aliments de Sant Andreu. Això vol dir 2.400 persones i una setantena de nadons. És esfereïdor saber que cada mes s'hi sumen una trentena de famílies més. Totes hi arriben derivades des dels serveis socials de l'Ajuntament o bé de Càritas. “Fa uns anys, la gran majoria eren famílies d'origen immigrant, però ara ja tenim gairebé un 17% de famílies que són autòctones”, explica Maseda. El pa de cada dia és que algú perdi la feina, algú que no pot pagar la hipoteca, algú que no arriba al lloguer... algú, algú... “Es viuen situacions molt dures, tot i que a la tele diguin que això s'està arreglant –assegura–. Sap el famós Pirmi? Ens arriben persones que ni tan sols això, ni tan sols cobren els 400 euros famosos.”

Aquestes 800 famílies reben un lot d'aliments un cop al mes. Això vol dir que cada mes surten del Rebost 20 tones d'aliments. Els responsables de l'entitat expliquen amb orgull com aconsegueixen omplir-lo: la meitat del menjar arriba a través de la Fundació Banc dels Aliments, de les donacions de la Unió Europea i de l'Obra Social La Caixa, però l'altra meitat prové de recollides populars. La fam no fa vacances servirà per omplir les estanteries de cara a l'estiu, però al llarg de tot l'any ja es fan recollides a les sis parròquies de Sant Andreu, la Sagrera i el Bon Pastor, que és l'àmbit d'actuació del Rebost. I no només a les parròquies, també a les escoles i als clubs esportius. “Col·laborar amb recollides solidàries d'aliments s'ha convertit en una tradició”, exposa Maseda. L'últim cap de setmana de maig de l'any passat van mobilitzar cel i terra amb diverses activitats i van aconseguir gairebé 26.000 quilos d'aliments. El llistó és alt, però de ganes de superar-lo no els en falten.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet
infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA
PORTBOU

L’Ajuntament comença els tràmits per licitar el nou servei de l’aigua

PORTBOU
medi ambient

Prova a Mollerussa per detectar electrònicament males olors

MOLLERUSSA
GIRONA

Cedeixen dos solars per construir 48 pisos de lloguer social a Domeny

GIRONA
educació

Tortosa farà llars d’infants als barris del Temple i Ferreries

TORTOSA