Societat

La quarta nit d'aldarulls a Sants acaba amb una vintena de detinguts

Un grup minoritari d'esvalotadors crema contenidors i trenca marquesines d'autobusos, cabines de telèfons, caixers i persianes de comerços

El ocupants de Can Vies anunciaran aquest divendres la seva postura davant la proposta de Xavier Trias, que està disposat a aturar l'enderroc per solucionar el conflicte

Els Mossos d'Esquadra han fet almenys 21 detencions en la quarta nit consecutiva d'aldarulls al barri de Sants de Barcelona. Segons han informat fonts de la policia catalana, se'ls acusa de desordres públics, danys i atemptat als agents de l'autoritat. Els incidents han començat a partir de les onze de la nit a la carretera de Sants després que durant el vespre s'hagi fet una cassolada i una manifestació contra el desallotjament de Can Vies que no havia registrat incidents. Finalment, un grup de persones han cremat contenidors i han fet malbé mobiliari urbà i, després de diversos avisos, els Mossos han acabat carregant.

La quarta nit de protestes al barri de Sants pel desallotjament de Can Vies ha començat a les nou del vespre amb una cassolada a la plaça de Sants i amb una manifestació que ha recorregut diversos carrers i que s'ha acabat desconvocant a la plaça de les Corts. Un grup de persones han tornat a la plaça de Sants. No s'han produït incidents fins a les onze de la nit, quan un grup minoritari d'uns quaranta joves han començat a cremar contenidors i han trencat marquesines d'autobusos, cabines de telèfon, caixers automàtics i algunes persianes de comerços.

Els Mossos d'Esquadra han fet diversos avisos a través de la megafonia i han fet ús de l'altaveu de so per demanar que s'aturessin els aldarulls. També s'han llençat salves. Finalment, la policia ha acabat carregant i ha fet ús de les llançadores de projectils de foam per dispersar els manifestants que han provocat els aldarulls.

Fins al moment, hi ha 21 detinguts. D'aquests, 14 han estat arrestats mentre estaven refugiats en una porteria. Segons els Mossos, portaven guants i passamuntanyes i acabaven de cometre actes vandàlics.

L'oferta de l'alcalde Xavier Trias

Pràcticament al mateix temps que ha començat la quarta nit d'incidents, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha afirmat a un programa de TV3 que està disposat a detenir l'enderroc de Can Vies, un centres social autogestionat que estava ocupat des de 1997 i que funcionava com centre social autogestionat, si aquesta és una condició per a reprendre les negociacions i per al cessament de la violència.

El Centre Social de Sants i la Federació d'Associacions de Veïns han presentat a Can Vies i a l'Ajuntament de Barcelona una proposta per obrir les vies de diàleg encaminades a solucionar la situació actual.

La proposta consta de quatre punts: Detenir immediatament la demolició de l'immoble de Can Vies, permetre el retorn al mateix dels col·lectius d'usuaris, estudiar conjuntament amb tècnics de les dues parts la rehabilitació de l'edifici i aturar els disturbis i la presència de policia al barri.

Els joves que ocupaven Can Vies han anunciat que aquest divendres, oferiran una roda de premsa per anunciar la seva postura respecte a aquestes propostes i a l'anunci que ha fet l'alcalde barceloní.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia