Societat

La consellera d'Educació assegura que l'oferta d'ensenyament en valencià és superior a la de castellà

María José Català explica que els casos en què alumnes es queden sense matricular en valencià és perquè no hi ha demanda suficient per obrir una línia

El govern de Fabra reitera que suprimeix unitats en valencià per la baixa natalitat

La Generalitat Valenciana ha reiterat aquest divendres que la supressió d'unitats en valencià d'Infantil prevista per l'arranjament escolar del curs 2014-2015 respon a la demografia i que ha estat superior a la demarcació de Castelló, on ha caigut més la natalitat i on el 90% d'unitats eren en valencià. Així ho ha manifestat la consellera d'Educació i nova portaveu del govern valencià, María José Català, en roda de premsa. A preguntes dels mitjans, la consellera ha dit que no hi ha cap xifra definitiva per al curs vinent perquè encara no es troba tancat el procés. Català sí ha dit que en el curs 2013-2014 ha hagut un nombre superior d'unitats en valencià (7.560) que de castellà (7.035).

Sobre l'arranjament escolar de l'any vinent i sense xifres definitives la consellera sí ha dit que en el còmput global hi haurà 138 noves línies. Català ha afegit que en aquest moment la conselleria està en el procés d'acollir les sol·licituds de les comissions d'escolarització dels municipis de cara al proper curs escolar i ultimant l'admissió dels alumnes.

“La situació està molt compensada però tot i així encara són més en valencià”, ha dit Català que ha afegit que a la demarcació de Castelló es nota més la davallada d'unitats en valencià perquè eren el 90% i “donada una baixa de la natalitat, una caiguda de la població estrangera i una caiguda de la població de xiquets de tres anys” s'han suprimit unitats.

La consellera ha assegurat que la situació de les línies en valencià és “canviant i dinàmica” en cada curs escolar i que està influenciada per la demografia.

Preguntada per la xifra d'alumnes que cada any es quedarien sense poder matricular-se en valencià per manca d'oferta, tot i haver-ho sol·licitat, la consellera ha mantingut que no hi ha cap problema en activar aules en la nostra llengua sempre i quan hi hagi un nombre mínim d'alumnes.

María José Català també ha estat preguntada per la situació del col·legi Ciutat de Cremona d'Alaquàs, amb un tancament de més de 100 dies per l'obertura de noves unitats educatives d'Infantil. Català ha negat que hagi evitat reunir-se amb la comunitat educativa i ha assenyalat que va mantenir una reunió de més de dues hores i que personal de la conselleria ha rebut sempre les demandes del centre.

Tot i així, la consellera ha assenyalat que tota la comunitat educativa “i també a Alaquàs” ha patit una davallada demogràfica. Català ha afegit que el consell escolar i la comissió d'escolarització del municipi han proposat una nova unitat d'escolarització d'Infantil al CEIP Vila d'Alaquàs i que la conselleria atendrà a aquesta petició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Reus intensifica les sancions per no llançar bé les escombraries

REUS
meteorologia

Un centenar d’avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA
mobilitat

Tarragona torna a canviar la regulació de l’aparcament a Joan XXIII

Tarragona