Societat

Fundesplai fa possible el somni de fer colònies per a discapacitats intel·lectuals

Trenta adults amb diferents graus de discapacitació fan vacances en una casa de colònies de Vilanova de Sau

Conviuen en grup i estan uns dies a l'aire lliure

Un grup de trenta homes i dones de 20 a 45 anys amb diferents graus de discapacitat intel·lectual va sortir dissabte de colònies i avui ja haurà fet nit a Vilanova de Sau, en una casa de Fundesplai, la Fundació Catalana de l'Esplai. Les persones que formen aquest grup van durant tot l'any diàriament a l'esplai Pubilla Cases-Can Vidalet, de l'Hospitalet de Llobregat, on també acudeixen 700 joves i infants sense cap discapacitat. “És un esplai on el tema de la inclusió es viu amb molta naturalitat”, explica Luci Villagrasa, responsable de l'àrea de discapacitats de Fundesplai. “Fixeu-vos que molts infants ja parlen de quan arribaran ells al grup dels Indis quan siguin grans... quan en realitat els Indis són els discapacitats”, diu.

Les colònies, en què el grup pot estar junt allunyat de la família i del seu entorn normal, són una alenada d'aire fresc per a aquestes persones, la majoria, a càrrec de pares ancians amb pocs recursos. “Aquestes sortides els permeten desconnectar i, en un altre context, aprofundir en les relacions amb els seus companys”, explica Luci Villagrasa. Fundesplai, impulsora de la campanya Un estiu per a tothom, té un altre grup d'adults amb discapacitats, de Bellvitge, a punt de sortir de vacances i dos grup més, però d'infants, del Prat i Ripollet, que sortiran a mitjan juliol.

Les entitats de Fundesplai desenvolupen una tasca inclusiva, atenent i incloent infants i joves amb diversitat funcional i proporcionant espais de lleure educatiu “normalitzats” per afavorir la relació i els processos de socialització amb altres infants i joves sense discapacitat.

Durant el curs s'atenen uns 120 infants i joves en 55 esplais ordinaris inclusius. Té, a més, i per a infants, joves i adults amb discapacitat que requereixen una atenció més especialitzada, set esplais que ofereixen atenció a 350 persones.

Un 37% més de beques que el 2013

La voluntat de Fundesplai és que cap nen ni cap nena es quedi sense la possibilitat de fer uns quants dies de vacances. Amb aquesta idea, i el lema ‘Un estiu per a tots', l'entitat dóna un nou impuls a les beques per a menors, i aquest any es preveu arribar a les 4.300, un 37% més que l'any passat.

Les activitats d'estiu començaran demà, un cop acabat el curs i superat el pont de Sant Joan, i són organitzades per 63 centres d'oci infantil federats. En total s'ofereixen 46.000 places, cosa que suposa un increment de l'oferta d'un 9%. Circ, anglès i naturalesa són les noves colònies per aquest estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró