Societat

Cancel·len 53 vols al Prat per les fortes pluges

Va haver-hi esllavissades a la C-13 i la C-16

La línia R-3 de rodalies va quedar aturada en caure un llamp a la via

Les fortes tempestes que van afectar el litoral barceloní ahir al matí van provocar la cancel·lació de 53 vols a l'aeroport del Prat. La inclemència meteorològica va obligar a extremar la seguretat i espaiar les operacions d'aterratge i enlairament, fet que va provocar retards en la majoria de vols. A més, quatre avions van ser desviats a Palma i a Girona.

No va ser l'única incidència d'una nit i un matí en què es van registrar fortes pluges a nombrosos punts de Catalunya –entre 60 i 70 litres per metre quadrat a llocs tan distants com ara Organyà, a l'Alt Urgell, i Torredembarra, i ruixats molt intensos com els 25,2 litres per metre quadrat en mitja hora a Oliola i els 24,6 de Guardiola de Berguedà–. La força de l'aigua va causar esllavissades a la carretera C-13, a Rialp, i van caure pedres al carril de la C-16 en direcció nord sortint del túnel de Berga.

Les fortes pluges van estar acompanyades d'un gran aparat elèctric –van tocar terra a tot Catalunya 2.582 llamps–. Destaca en aquest sentit el llamp que va impactar en una canonada de gas exterior d'un edifici de Sant Antoni de Vilamajor, al Vallès Oriental. La canonada es va encendre i es va haver de desallotjar, preventivament, l'edifici de tres plantes, però no va haver-hi cap ferit.

El telèfon d'emergències 112 va rebre un centenar d'avisos. Els bombers només van haver d'atendre quatre emergències i en una d'aquestes un camió va bolcar. L'accident va tenir lloc a l'N-340, al Vendrell, i dos dels quatre ocupants es van fer contusions al tòrax i la pelvis que no van ser de gravetat. La pluja, a més, va deixar sense subministrament elèctric quatre mil abonats a Torelló i va provocar afectacions en el servei a Sant Vicenç dels Horts.

Tall a l'R-3 entre Vic i Puigcerdà

La incidència ferroviària més important va ser la interrupció de la línia R-3 de rodalies entre Vic i Puigcerdà. El tall en el subministrament va produir-se, d'una banda, per la caiguda d'un llamp, que va causar un petit incendi prop de la via, i per un suport elèctric que es va tombar entre Sant Quirze de Besora i Torelló, i d'altra banda, per una falta de tensió elèctrica entre Puigcerdà i la Molina. Des de primera hora del matí Renfe va posar a disposició dels viatgers un servei alternatiu amb autobús entre Vic i Ribes de Freser en totes dues direccions. Tot i que les previsions de la companyia ferroviària eren que a les tres de la tarda el servei ja estaria del tot restablert, durant la tarda els trens de l'Hospitalet a la Tor de Querol i viceversa circulaven amb demores d'entre vint i trenta minuts. Entre Ripoll i Puigcerdà, la circulació va tornar a la normalitat cap a dos quarts de quatre, però entre Ripoll i Vic es va haver d'utilitzar el servei alternatiu per carretera.

A. Aguilar



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona