Tarragona tindrà un consolat del Marroc que també donarà servei a Lleida i Aragó

L'habilitació de la futura seu, a l'antiga N-340, està molt avançada, i es podria obrir a l'octubre

De fet, a principi d'any ja es va nomenar oficialment el cònsol del Marroc a Tarragona, Abdelkader Moslih, que és qui ha impulsat definitivament el condicionament de la seu del consolat, a la nau on hi havia el concessionari de Nissan. El nou edifici diplomàtic ha estat una reivindicació de la comunitat de l'estat nord-africà a Tarragona, que gairebé arriba a 40.000 habitants, durant els últims quatre anys, i a la qual ara es donarà resposta. «La nostra és una comunitat molt important que necessitava una seu diplomàtica», corroborava el president de l'associació Adib Biladi, amb seu a Reus, El Hassane Jeffali. Els ciutadans d'origen marroquí podran, a partir de l'octubre, complir tràmits administratius com la renovació del passaport i del carnet d'identitat marroquí o la compulsació de documents oficials, sense haver d'anar a Barcelona. «Això fins ara podia generar problemes a la feina, i més en l'actual context de crisi», constata Jeffali. En aquest sentit, els més afavorits seran els ciutadans marroquins del Camp, però la circumscripció del nou consolat inclourà també la comunitat marroquina de l'Ebre, la de la demarcació de Lleida i la de tot Aragó. A més de les facilitats per als ciutadans individuals, el nou consolat pot acostar també la comunitat a les institucions del seu país: «Es podran organitzar visites d'autoritats marroquines a qui podrem transmetre directament les nostres inquietuds», confia Jeffali, que conclou que «Tarragona tindrà una marca per al Marroc» i augura que això també afavorirà els empresaris d'aquí i d'allà. «Es podran encarrilar millor les inversions», considera. També facilitaria l'encaix de mà d'obra marroquina en les necessitats del mercat laboral dels territoris de l'àmbit del consolat. El Port de Tarragona podria ser un dels beneficiaris de la nova via de relació oficial amb el Marroc.

El de Tarragona serà l'onzè consolat del Marroc a tot l'Estat, on ja n'hi ha a Alacant, Algesires, Barcelona, Bilbao, Burgos, Madrid, Las Palmas, València, Almeria i Sevilla.

Primers actes

Tot i no tenir encara seu oficial, el 20 d'agost es va fer el primer acte del nou consolat del Marroc a Tarragona. El cònsol general, Abdelkader Moslih, va fer una xerrada sobre la revolució del Rei i el poble, una festa nacional del Marroc en què es commemoren els moviments per aconseguir la independència del Marroc d'Espanya i França, el 1944, després de més de 30 anys de protectorat. En l'acte simbòlic, que va encetar l'agenda oficial del consolat, hi van participar diferents agents en representació d'associacions tarragonines vinculades amb la comunitat marroquina, com l'agrupació Adib Biladi i l'associació cultural de Constantí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses