SOGORB (Alt Palància)

Entrada de Bous i Cavalls

Tradició i risc van plegats

Sogorb es troba submergit en les seues festes patronals des de l'últim dissabte del mes d'agost, però és a partir del primer dilluns de setembre que entra de ple en la celebració de l'acte més destacat de tots els que s'hi organitzen: l'Entrada de Bous i Cavalls, un costum del qual hi ha indicis documentals que es remunten al segle XIV i que des de l'any 2005 disposa de la declaració de festa d'interès turístic internacional.

Del 7 al 13 de setembre, milers de persones es concentraran cada dia a les dos en punt de la vesprada per presenciar un espectacle ben impressionant. L'estrèpit d'una carcassa dóna pas a l'eixida d'una bandada de bous que és abrigada i guiada per una desena de destres i valents genets al llarg d'un recorregut de poc més de 500 metres. La cursa, que dura no més de dos minuts, discorre a través del carrer Colon, ocupat per una gran massa de públic que s'obri i tanca al pas de bous i genets. L'única barrera existent és la que construeixen els mateixos espectadors fins que els animals són conduïts a la plaça de bous. Després, els genets desfilen de tornada entre aplaudiments.

Del 7 al 13 de setembre.

Des del segle XIV

E.P.

L'Entrada de Bous i Cavalls té el seu origen en el costum de portar els bous fins a la plaça per a ser torejats des dels corrals situats en el riu, a més d'un quilòmetre del poble. L'excepcionalitat de la festa l'atorga el fet d'ajudar-se de cavalls per a guiar els bous i l'absència de barreres per a contenir els animals, de manera que el mateix públic es converteix en un autèntic mur que impedeix la fuga. L'emoció i el risc s'han conservat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.