Osona/Ripollès

Uns dracs metàl·lics creats per un regidor porten polèmica a Queralbs

L'oposició considera que "és inecessari fer una despesa d'aquest tipus en temps de crisi".

A Queralbs –aquest municipi del Ripollès que últimament ha sortit molt a la televisió pel cas Pujol– i a partir d'una iniciativa del regidor de Cultura i Turisme, Ramon Feixa, s'ha originat una nova polèmica al poble. El tinent d'alcalde de la població va proposar crear una ruta de dracs de ferro a dins del nucli urbà. Per justificar la idea, Feixa va escriure un conte infantil que explicava la llegenda del drac de Queralbs. La història diu que aquest animal mitològic va baixar de Núria a petició dels habitants perquè els alliberés del comte malèvol que els oprimia. A més, els nens van participar en el projecte, ja que van il•lustrar el llibre amb els seus propis dibuixos.

De tornada a la ruta dels dracs, Feixa volia col·locar les figures a diferents indrets del poble perquè es convertissin en un atractiu turístic i en una ruta familiar. Alguns dels llocs escollits eren el castell en runes, l'església de Sant Jaume, la plaça de l'Ajuntament o la font del Raig, on s'hi posaria el drac més gran –d'uns tres metres d'alçada–, que estaria bevent d'una espècie de palangana en què cauria l'aigua i seria el punt de partida d'aquesta ruta circular per la població. En total, estava previst posar-hi uns sis o set dracs de metall. Els més petits costaven aproximadament entre 500 i 600 euros i el més gran, uns 9.000. De fet, el regidor de Turisme ja havia encarregat el que havia d'anar a la plaça del Raig (està gairebé acabat) a un ferrer de Pardines, Josep Hubach. Tot i així, va haver de parar-ho perquè hi havia hagut moltes discrepàncies sobre l'assumpte. Un dels altres motius per prendre aquesta decisió va ser la proximitat de les eleccions, ja que no volien tenir “el poble en contra”. Per aquesta raó, Feixa explica que ara es prioritzaran les obres estrictament necessàries com la reparació de carrers o zones en mal estat i ho deixaran aparcat fins a la pròxima legislatura si surten escollits.

Sobre l'acollida del projecte, Feixa comenta que al principi no tenia massa suports per tirar-lo endavant: “Vaig proposar la idea i els semblava una mica desgavellada. Fins i tot, el meu grup al principi no em donava massa suport”. Per això, el regidor va haver d'explicar amb detall els beneficis turístics que aportaria aquesta inversió. Per exemple, va dir que la gent de fora fotografiava els que ja estaven col·locats perquè els hi cridaven l'atenció i això serviria per atreure més gent al poble. En tot cas, a l'oposició no els sembla una bona idea perquè, segons el regidor Genís Coll, suposa “una despesa innecessària en aquests temps de crisi que corren i ni tan sols ens ho han comunicat”. A més, afegeix que això que s'està fent és “un tràfic d'influències en tota regla perquè el conte l'ha escrit un regidor de l'equip de govern”.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El Claustre de la UB aprova la moció de suport a Palestina

barcelona
infraestructures

Liciten les obres del vial per accedir al polígon de Gandesa des de la C-43

GANDESA
habitatge

El Govern recorre contra l’Estat per ignorar l’índex català de preus del lloguer

barcelona
MEDI AMBIENT

Els impulsors de la consulta sobre el polígon recorren a la Generalitat

La Bisbal del Penedès
SERVEIS

Aigües de Barcelona aprova 995 milions per assegurar el futur del servei

Barcelona
SERVEIS

290 delictes a les xarxes ferroviàries catalanes en catorze mesos

Barcelona
TORROELLA DE MONTGRÍ I L’ESTARTIT

Redueixen el consum d’aigua un 27 %, a 16 mesos de la municipalització

TORROELLA DE MONTGRÍ
estat espanyol

El TC avala la llei que penalitza l’assetjament a les dones que avorten

barcelona

Restauren 21 activitats extractives que havien quedat abandonades

olot