Vallès Oriental

Bigues i Riells inicia el procés per renovar 3.773 punts de llum

L'estalvi del 50% del consum permetrà assumir el cost del contracte

Bigues i Riells ha tret a concurs el subministrament i servei integral de l'enllumenat públic que té l'objectiu de reduir a la meitat el consum elèctric del municipi.

Les ofertes de les empreses interessades en la licitació es poden presentar fins al 19 de setembre. Si se segueix amb el calendari previst, després de la licitació, es començaran unes obres de vuit mesos que permetran que d'aquí a un any el sistema estigui totalment renovat.

Amb l'estalvi acumulat gràcies al consum elèctric, es podrà fer front a la inversió i contractació d'una empresa de serveis energètics (ESE), a la qual s'hauran de pagar 412.000 euros anuals durant 15 anys: 6,2 milions d'euros, en total. Segons explica l'alcalde, Joan Vila, el nou servei preveu l'opció de deixar el contracte als sis anys si s'amortitza la inversió. A l'empresa guanyadora se li exigeix un 5% de l'import de l'adjudicació.

El nou servei actuarà sobre 3.773 lluminàries i 55 quadres elèctrics. A més, oferirà inversions i millores que inclouen una major aposta per les noves tecnologies com la telegestió i el telecontrol, que permetrà reaccionar amb més rapidesa davant qualsevol avaria. “Fins que no se sàpiga quina empresa es fa càrrec del servei, no serà definitiu que cada fanal tingui la seva telegestió, però és molt probable que sigui així”, comenta Vila. De moment, hi ha un inventari de tots els punts de llum.

“L'estalvi energètic també reduirà la incidència negativa de la pujada del cost de la llum”, comenta l'alcalde d'un dels municipis adherit al Pacte d'alcaldes per a una energia sostenible local. Altres municipis que han apostat per les ESE són Parets, la Roca i Martorelles, que en va ser el pioner. És un model implantat per la UE i desenvolupat per la Diputació.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia