Societat

Boi Ruiz suspèn la gestió del govern espanyol davant la crisi de l'Ebola

El conseller de Salut afirma que els errors s'han comès en matèria comunicativa

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha suspès la gestió que des del govern espanyol s'ha fet davant la crisi de l'Ebola. “En termes d'organització i informació, jo no l'aprovaria”, ha reconegut el conseller durant una entrevista al programa 'Els matins de Catalunya Ràdio' aquest divendres. Ruiz ha reiterat que a Catalunya no hi ha Ebola i ha destacat que perquè un cas sigui sospitós, el pacient no només ha de presentar un quadre febril sinó que ha d'haver estat en un país amb epidèmia d'Ebola. El conseller ha demanat prudència per no crear alarmisme davant del virus i ha recordat que el Departament està fent un esforç per formar aquell personal que hauria d'actuar davant un hipotètic cas d'Ebola.

El conseller ha assegurat que des de Madrid no s'ha gestionat bé la crisi de l'Ebola. “En termes d'informació i comunicació, jo no l'aprovaria” ha reconegut Ruiz, qui ha puntualitzat que respecte les declaracions del conseller de Salut de la Comunitat de Madrid, Javier Fernández, “caldria que reflexiones si és convenient o no que segueixi al càrrec”.

El conseller ha demanat prudència per no crear alarmismes davant del virus i ha recordat que “a Catalunya no hi ha Ebola”. Així també, ha tornat a explicar que el Departament està formant a tots aquells professionals que, si es donés un cas sospitós de contagi per Ebola, haurien d'intervenir. “La formació no és universal”, ha volgut aclarir Ruiz, tot explicant que “no es formen a tots els professionals, només aquells que haurien d'intervenir”.

Pressupost 2015

Ruiz també s'ha referit als pressupostos pel 2015 i, en aquesta línia, ha demanat que la partida destinada al seu Departament incrementi. Tot i això, ha reconegut que si això no passés, la situació no seria “dramàtica”, ja que disposaria dels mateixos diners que el 2013 i el 2014. “Hauríem de fer un sobre esforç petit per compensar però no seria dramàtic”, ha afirmat el conseller.

En el cas que la partida pressupostaria augmentés, el conseller ha avançat que els diners anirien destinats a millorar la llista d'espera, a estabilitzar els llocs de treball dels professionals i augmentar el seu poder adquisitiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia