Societat

Corinna va obtenir 8,3 milions de Barcelona per als premis Laureus

Corinna Sayn-Wittgenstein, l'amiga íntima del rei Joan Carles, formava part de l'organització dels premis Laureus quan, en època de Joan Clos, l'Ajuntament de Barcelona va subscriure l'acord per organitzar dues edicions dels que van ser coneguts com els Oscars dels esports, segons Eldiario.es. El consistori va pagar a l'ens organitzador 8,3 milions d'euros, entre els 3 en què es va xifrar l'edició del 2006, els 2,1 de la del 2007, l'IVA i diverses despeses addicionals, segons van precisar ahir fonts municipals.

Sayn-Wittgenstein va intentar que fos Iñaki Urdangarin qui assumís la negociació amb el consistori, però el duc de Palma va declinar l'oferta, que incloïa la presidència de Laureus Espanya, segons es desprèn de diversos correus que consten en el sumari del cas Nóos.

La despesa va ser criticada per CiU i el PP, llavors a l'oposició. L'octubre del 2006, el consistori va aprovar una ampliació de crèdit d'1,6 milions per fer front al pagament, i el portaveu del govern, el socialista José Cuervo, va justificar el cost al·legant que el benefici en impacte mediàtic de l'entrega de premis equivalia a 22 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia