Societat

El virus sobreviu en el semen fins a tres mesos després de superar la malaltia

L'OMS recomana als homes que han superat el brot que no tinguin relacions sexuals durant aquest temps

Els estudis no s'han fet durant l'epidèmia actual

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va fer ahir una crida perquè els homes que han sobreviscut a l'Ebola no mantinguin relacions sexuals com a mínim durant tres mesos després d'haver superat els símptomes de la malaltia. Segons quatre estudis fets durant epidèmies anteriors a l'actual, aquest és el temps durant el qual el virus continua viu en el semen.

Tot i que la transmissió sexual del virus no està encara documentada, els treballadors de l'OMS a Sierra Leone han trobat casos de persistència del virus en el líquid seminal en pacients convalescents. A més, han recollit els casos de tres homes que s'havien curat de la malaltia i que continuaven mostrant virus vius en el semen 40, 61 i 82 dies després d'haver presentat els primers símptomes. Per tot això, l'OMS conclou que els homes que s'han recuperat de la malaltia han de ser conscients que el contacte amb el líquid seminal pot ser font d'infecció durant tres mesos. “A causa de la possibilitat de transmetre el virus sexualment durant aquest temps, han de mantenir una bona higiene després de la masturbació o bé abstenir-se del sexe, fins i tot del sexe oral, durant tres mesos després de l'aparició dels símptomes o fer servir preservatius si no és possible”, diu l'OMS.

La tesi de l'OMS es basa en estudis realitzats en diverses epidèmies els anys 1977, 1995 i 2000. La conclusió és la mateixa: “El semen és una font potencial d'infecció.”

LA XIFRA

82
dies
és el temps que, segons alguns estudis, pot sobreviure el virus de l'Ebola en el semen.

LA FRASE

Encara que l'evidència científica és limitada, el semen és una font potencial d'infecció
Comunicat de l'OMS

Èxit inicial d'una vacuna

Una vacuna experimental contra l'Ebola desenvolupada als Estats Units ha superat amb èxit la primera prova en humans, ja que ha generat una resposta immune a la malaltia sense efectes secundaris greus en els vint voluntaris als quals es va administrar. Segons un estudi publicat en la revista New England Journal of Medicine, la resposta dels vint voluntaris als quals es va posar la vacuna és “molt comparable” a la que protegeix els animals del virus.

Els resultats són tan positius que ara es farà un segon estudi amb milers de participants a l'Àfrica Occidental. La vacuna, desenvolupada pel fabricant GlaxoSmithKline, fa servir un virus del refredat comú anomenat adenovirus, al qual afegeix material genètic de dos ceps d'Ebola, però sense virus, per la qual cosa no pot causar la malaltia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia