Societat

Espinelves torna a ser la capital de l'avet

La Fira de l'Avet espera vendre entre 5.000 i 6.000 avets, la majoria, Masjoanis

Com cada any per aquestes dates, Espinelves es transforma. Durant l'any, en aquest poble osonenc de 200 habitants encara no, hi impera el silenci i la tranquil·litat. Res a veure amb el que hi passa durant els dies de la Fira de l'Avet, quan tots els carrers i racons del poble s'omplen de multitud de visitants, que arriben fins a 70.000 quan s'acaba la fira.

Des d'avui, dissabte i fins al 14 de desembre, Espinelves celebra la 34a edició de la que s'ha convertit en la celebració més important del poble. Un cop més els protagonistes tornen a ser els avets, principalment els del tipus Masjoanis, que són els autòctons del poble. Segons l'alcalde del poble, Joan Manel Claveria, “les previsions són que s'hi venguin entre 5.000 i 6.000 avets. La gent té clar el que vol, sobretot pel que fa a dimensions. Prefereixen els que van des de mig metre fins a 2 metres. Els preus es mantenen com l'any passat. A partir dels 10 o 15 euros pots tenir un avet”. De la vuitantena de parades que té la fira, la majoria són d'aquests arbres nadalencs però també n'hi ha d'artesania i de productes d'alimentació. A més, també proposa altres activitats com exposicions puntuals i espectacles d'animació. La Fira de l'Avet té les portes obertes de les 10 del matí a 2/4 de 8 del vespre, els festius; i de 10 del matí a les 5 de la tarda, els feiners. Pel pont de la Puríssima és quan hi ha més visitants.

Òmnium, l'ANC i l'AMI hi rebran l'Avet d'Or

Per segon any consecutiu, la Fira de l'Avet d'Espinelves reconeixerà la feina de la societat civil que impulsa el procés nacional amb l'entrega de l'Avet d'Or. Aquest dissabte ho farà amb un triple guardó: per l'ANC (hi assistirà la seva president Carme Forcadell); per Òmnium Cultural (el recolliran Núria Vila i Berta Rierola de la delegació a Osona); i per l'Associació de Municipis per la Independència (hi haurà el seu vicepresident Carles Puigdemont). El guardó no és desconegut per l'ANC, que ja el va rebre l'any passat. L'entrega serà durant la inauguració de la fira, a les 11 del matí. El punt d'humor el posarà l'actor Toni Albà, que passejarà amb el seu paper de rei pels carrers d'Espinelves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia per un recurs del Comú

LLEIDA
GIRONA

La redacció del projecte per connectar aeroport i alta velocitat, aviat

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona
SOCIETAT

Les empreses agrícoles no seran a les Fires de Maig per la crisi de la pagesia

Vilafranca del Penedès
SOCIETAT

3.000 productes falsificats comissats en comerços de Salou

SALOU

Girona destina prop de 3 milions a polítiques públiques

GIRONA
SERVEIS

Les escales de la Glòria obertes ahir pateixen aturades

BARCELONA

Onze centres educatius amb 715 alumnes netegen l’entorn natural

RUBÍ

Netegen la piscina de Vallparadís per arreglar les fuites del vas i repararan el paviment exterior

TERRASSA