Societat

A quatre dels cent

camises · La Deulofeu, oberta el 1918, també tanca

Ala cantonada de la plaça Sant Jaume amb el carrer del Call, a un pas del Palau de la Generalitat, s'hi venen camises des que, el 1918, Jaume i Ramon Deulofeu hi van obrir botiga. Es quedarà a quatre anys del centenari. L'actual propietari, Ramon Oliveras, tercera generació de la família fundadora, baixarà la persiana a final de gener, després d'haver pactat amb la propietat una pròrroga d'un mes per liquidar el gènere. Tot compta, diu. Té 68 anys; l'edat per jubilar-se. Tot i que continuaria –diu– si el lloguer fos assumible. Però explica que passaria de 4.400 a 12.000 i que no, no ho és.

Oliveras, a diferència de molts altres botiguers afectats pel final de la pròrroga de les rendes antigues, no té males paraules per a l'Ajuntament, que diu que està “preocupat per la situació”, tot i que admet que “és només al centre” on el final de la pròrroga comporta tancaments de locals. “S'està perdent el model comercial de Barcelona, el de botiga de tota la vida que ofereix atenció personalitzada. Això ja s'ha perdut en altres llocs, i ara passarà aquí”, adverteix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.