Propostes per fer una dieta equilibrada al Nadal
La nutricionista Nuria Guillén, de l'Hospital de Sant Joan, recomana menjar amb moderació durant aquests dies de festa
A dos quarts d'1 del migdia bevem una mica de vermut, vi o cervesa, amb alguna cosa per picar. A partir de les 2, comença un aperitiu abundant, amb marisc, canapès, embotits i fregits. Amb l'estómac gairebé ple, arriba la sopa, i quan sembla que ja no podem empassar rés més, un plat enorme de carn amb salsa. Però el 'calvari' no s'acaba allà. Tot just acaba d'iniciar-se perquè encara ens queden els postres, els cafès, els torrons, els polvorons, el cava i una copa. Quan ens adonem, hem passat hores i hores menjant i bevent, amb 'l'obligació' d'acabar-nos les restes del dinar copiós. De ben segur, que a tots ens serà familiar aquesta escena, però si ens conscienciem hi ha alternatives. Reusdigital.cat i l'Hospital de Sant Joan de Reus ofereixen propostes per fer una dieta equilibrada sense sortir del caràcter festiu i tradicional del Nadal.
Al Nadal es pot menjar de tot, però amb moderació. Aquest és el principal consell de la dietista-nutricionista de l'Hospital de Sant Joan, Núria Guillén, qui explica que actualment aquesta època de celebracions "no només es concentra en uns dies, sinó també durant tot el mes, amb els sopars d'empresa o amb els amics. Cada cop, estem més socialitzats". Guillén alerta que un àpat massa copiós durant aquests dies pot arribar a contenir 2.000 calories, quan el normal, per una persona sana es consumir 600 en un àpat com el dinar i només arribar a aquesta quantitat durant tot el dia. A més, de mitjana, "una persona pot arribar a guanyar de dos a tres quilograms aquests dies de Nadal", segons la nutricionista.