Societat

Els Bombers apaguen sis incendis causats per xemeneixes

Cap dels sinistres provoca ferits ni obliga a realitzar desallotjaments

Els focs tenen lloc a Girona, Begur, Sant Julià de Ramis, Alpicat, Montblanc i Sant Fruitós de Bages

Els Bombers de la Generalitat han treballat al llarg d'aquest dimarts a la tarda, dia de Reis, en sis incendis provocats per xemeneies. Cap dels sinistres ha causat ferits ni ha obligat a desallotjar els ocupants dels habitatges afectats. Tres dels focs han tingut lloc a les comarques gironines, a Begur, Sant Julià de Ramis i la ciutat de Girona. Els altres tres han passat a Alpicat, Montblanc i Sant Fruitós de Bages.

El primer avís s'ha rebut a la una del migdia des de la Urbanització Buenos Aires, a Alpicat (el Segrià), en un edifici situat al número 43 del carre Sant Francesc.

Cap tres quarts de cinc de la tarda dues dotacions dels Bombers han treballat en un incendi provocat per una xemeneia a Begur (El Baix Empordà). El foc ha omplert de fum una casa situada al carrer Bernat Metge.

Cap a les cinc de la tarda una dotació del cos d'emergències ha extingit un foc de xemeneia al carre Padró de Sant Fruitós de Bages (Bages). Els Bombers han apagat el foc i han ventilat tota la casa afectada pel fum.

Pocs minuts després de les sis de la tarda s'ha rebut un altre avís similar des del carrer Vora del Ter de Sant Julià de Ramis (Gironès).

Més o menys a la mateixa hora els Bombers han actuat en un cinquè incendi de xemeneia al carrer Major de Montblanc (Conca de Barberà). Aquest incendi s'ha extingit en menys d'un quart d'hora.

Passats dos quarts de set de la tarda s'ha dut a terme un altre servei relacionat amb una xemeneia mal apagada a la plaça Ciutat de Figueres de Girona.

Davant l'elevat nombre de casos similars aquests dies, amb fred i elevada mobilitat de la població, els Bombers de la Generalitat insten a seguir una sèrie de consells de seguretat per reduir el risc d'incendis provocats per l'ús indegut de les xemeneies. En concret, recomanen netejar bé els conductes de les xemeneies, almenys un cop per temporada; no cremar-hi líquids inflamables; no sobrecarregar de llenya el foc; no apropar-hi roba perquè s'assequi, ni mobles o coixins, entre d'altres; no deixar les llars enceses sense ningú a casa o abans d'anar a dormir, i ventilar correctament l'estança on es fa el foc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

urbanisme

Adjudicada la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet
infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA
PORTBOU

L’Ajuntament comença els tràmits per licitar el nou servei de l’aigua

PORTBOU
medi ambient

Prova a Mollerussa per detectar electrònicament males olors

MOLLERUSSA