Societat

Alerta per pluges abundants que poden deixar més de 100 litres en 24 hores

La pluja intensa començarà per les comarques de les Terres de l'Ebre durant aquest vespre i s'estendrà cap a les comarques del nord-est

Protecció Civil demana extremar la precaució en zones properes a rius i rieres

El Servei Meteorològic ha informat que a partir d'aquest divendres al vespre i durant tota la jornada de dissabte cauran pluges abundants i intenses a la demarcació de Girona, a les comarques d'Osona, Vallès Oriental, Maresme i a les Terres de l'Ebre. En aquestes zones es preveu que les precipitacions puguin acumular més de 100 litres en 24 hores i també en alguns indrets poden caure més de 20 litres en només mitja hora. La pluja intensa començarà per les comarques de les Terres de l'Ebre durant aquest vespre i la propera matinada i s'estendrà cap a les comarques del nord-est durant aquest dissabte.

Es preveu que les pluges afectin especialment la Garrotxa, Ripollès, la Selva i nord del Vallès Oriental, i en general a zones de muntanya del nord-est com el Montseny, les Guilleries i l'Albera. L'episodi de precipitacions es podria allargar fins diumenge.

De cara a les activitats de lleure del cap de setmana, Protecció Civil demana extremar la precaució en zones properes a rius i rieres i que es modifiquin les activitats previstes en cas que sigui necessari. I és que, a més de les pluges abundants, hi ha alerta per la previsió del fort onatge. Segons indica el Servei Meteorològic, l'afectació més gran es produirà a la meitat central i sud del litoral català, a la costa de Barcelona, Tarragona i les Terres de l'Ebre.

L'última predicció emesa aquest mateix matí ha incrementat el nivell de risc a aquestes zones per al període actual fins a un valor de 3 sobre una escala de 6, que es mantindrà durant tot el dia. Amb el pas de les hores, el fort onatge s'anirà estenent fins arribar afectar tot el litoral a partir d'aquest vespre. Les onades podran superar els 2,5 metres d'alçada (maregassa) i hi haurà notable mar de fons de l'est i, per tant, tindrà incidència directa a la façana litoral.

En canvi, aquest dissabte es preveu que les onades més altes es produeixin al litoral central de Barcelona de matinada i al litoral nord, a la Selva i l'Empordà, durant el matí i la tarda. Al vespre l'onatge baixarà d'intensitat i es concentrarà en la meitat nord del país, a la costa nord de Barcelona, de la Selva i de l'Empordà, on es mantindrà fins diumenge al matí.

Protecció Civil també ha demanat molta prudència a la façana marítima litoral per la combinació amb el fenomen de mala mar. El Servei Meteorològic també ha indicat que es produiran ratxes de vent de 90 quilòmetres per hora a la demarcació de Barcelona i a les comarques de l'Anoia, Baix Penedès, Conca de Barberà, Alt Camp i al Priorat. A la zona afectada, el vent bufarà de component est i les ratxes màximes de vent s'assoliran a cotes mitjanes i altes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms

GIRONA

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona