Societat

La grua de Tortosa serà «més ràpida» emportant-se els cotxes aparcats a les parades de l'autobús

L'Ajuntament de Tortosa i l'empresa Hife iniciaran una campanya per ser «més ràpids» a l'hora de retirar els vehicles que estiguen obstruint les parades de l'autobús. Així ho va anunciar ahir el regidor de Mobilitat, Valentí Marín, que va comparèixer per explicar les activitats que s'organitzaran a Tortosa amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Segons Marín, l'objectiu d'aquesta campanya és combatre els «conductors incívics» que utilitzen les parades de bus per aparcar-hi el cotxe. L'Ajuntament i l'empresa Hife «posaran en marxa els mecanismes per retirar ràpidament els vehicles».

El regidor de Mobilitat va afirmar que un dels objectius del govern tortosí és fomentar l'ús del transport públic, i que per això han millorat les connexions de Tortosa ciutat amb els pobles de Bítem i els Reguers. A més, Marín va detallar que l'Ajuntament té força avançades les converses amb la Generalitat per millorar el servei de transport públic interurbà entre Tortosa, Roquetes i Jesús (L1). Així, el regidor va concretar que voldrien fer una petita modificació del trajecte actual, i ampliar els horaris i les freqüències de pas.

Arribada del Bicing

D'altra banda, Marín va remarcar que un altre dels reptes de l'Ajuntament és fomentar l'ús de la bicicleta al municipi. De fet, en pocs dies ja serà operatiu el carril bici de la nova carretera de Roquetes, i també el carril bici del barri del Temple, que unirà el passeig de Ribera amb la vora del canal de l'Esquerra, pel carrer Mossèn Manyà i travessant l'avinguda de la Generalitat. També a curt termini, aquest carril bici quedarà unit amb el barri de Ferreries, Roquetes i la via verda del Baix Ebre, a través de l'antic pont del tren. En aquesta línia, Marín va confirmar els contactes amb els responsables del servei de Bicing a Barcelona, que van sondejar l'Ajuntament sobre l'interès de Tortosa en el projecte. «Primer volem tenir a punt la xarxa bàsica de carrils bici; però pensem que podríem implantar un servei d'aquestes característiques en dos o tres anys, tenint en compte l'experiència que tinguen altres ciutats com Vic o Granollers», va dir.

Tortosa no dedicarà cap acte a l'ús de la bicicleta, però l'àrea de Joventut ha organitzat una baixada en bici per la via verda des d'Horta de Sant Joan fins a Xerta, amb autobús gratuït fins a Horta. Els actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura comencen avui amb dues taules rodones a la sala multiús de la caserna de la policia local, sobre les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda i sobre els camins escolars segurs. Al vespre, la sala petita de l'auditori serà l'escenari d'un fòrum participatiu sobre la mobilitat ciutadana. Divendres s'inaugurarà un pas elevat de vianants al costat del col·legi Consolació, i durant tota la setmana la policia local farà més controls.

Pla de saturació a l'Ebre

GUSTAU MORENO

El cap de l'àrea regional de Trànsit a les Terres de l'Ebre, Sergi Saladié, va aprofitar ahir la presentació dels actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a Tortosa per anunciar la realització d'un «pla de saturació» a les carreteres de l'Ebre a partir de divendres. Saladié va detallar que a partir del 25 de setembre, durant tot el mes d'octubre i bona part del mes de novembre, hi haurà més controls dels Mossos, sobretot en les vies on hi ha més accidents: l'eix de l'Ebre (C-12), l'N-340 i l'AP-7. A més, els conductors es trobaran patrulles en llocs poc habituals, i fins i tot tres o quatre dotacions dels Mossos en trams molt curts. «Volem cridar l'atenció als conductors i reduir l'accidentalitat, ja que és en aquests desplaçaments curts quan es produeixen més relaxació i més accidents», va precisar Saladié.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà
infraestructures

Posen en marxa els ascensors de l’estació de Mollet Sant Fost

MOLLET DEL VALLÈS
SALT

Els patinets han estat involucrats en una vintena d’accidents els últims sis mesos

SALT
GIRONA

L’Ajuntament instal·larà llums LED a l’entorn de les Hortes de Santa Eugènia

GIRONA
SALT

L’IDIBGI publica el joc virtual ‘Mite o Ciència’ de divulgació científica

SALT
societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona