Tortosa estrena la plaça de l'Absis i el nou pàrquing en superfície del Temple

Tortosa va estrenar ahir a la nit les obres de reurbanització de la plaça de l'Absis, una de les actuacions més significatives del pla integral del nucli antic (Pincat). En el moment de tancar aquesta edició, havia de començar la inauguració de la nova plaça, amb un espectacle de la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa. De fet, a més de la plaça també s'ha construït una graderia que ha convertit l'absis de la catedral en un auditori a l'aire lliure. L'obra ha tingut un pressupost de 623.264 euros, i ha inclòs també la urbanització dels carrers Portal del Romeu, Capellans i Costa de Capellans. Per tant, és una continuació de la reforma del carrer de la Rosa i de la plaça de la Cinta. Els materials emprats per a la urbanització de la plaça han estat granit i formigó acolorit. A més, s'han instal·lat llums de tecnologia LED a l'espai central de la plaça i s'hi han implantat els serveis bàsics, com ara la xarxa de sanejament, l'enllumenat públic i la xarxa de telecomunicacions, així com l'equip tècnic necessari per organitzar-hi esdeveniments. La regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, ha volgut destacar que es tracta d'un «nou concepte de plaça». A més, ha dit que la plaça quedarà connectada amb una plaça de nova planta que s'ha de construir en el marc de la reforma integral del barri del Castell.

A banda, Tortosa també ha estrenat provisionalment, durant les festes de la Cinta, el nou aparcament en superfície del barri del Temple. El pàrquing està situat a la cruïlla dels carrers Mossèn Manyà i Enric d'Ossó. Amb tot, l'obra encara no està finalitzada, ja que el mateix projecte inclou un carril bici que s'està construint, entre el passeig de Ribera i el carrer Ferran d'Aragó. L'aparcament té 130 places i ocupa una superfície de 3.000 metres quadrats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Obres a la recepció i el magatzem de la Policia Municipal

SABADELL
societat

El CE Sabadell i l’EFB Ripollet investiguen una batussa d’adults en un partit de prebenjamins

SABADELL
societat

Les Jornades Gironines en Esclerosi Múltiple arriben a la quinzena edició

girona
AMPOSTA

L’alcalde diu que no paguen la brossa perquè el consell comarcal no n’aprova els preus

AMPOSTA
urbanisme

Concurs d’arquitectura internacional per als pavellons de Montjuïc

barcelona

Els vehicles forans ja han de pagar per aparcar a Gavà Mar

Gavà
BARCELONA

L’Institut de formació empresarial tindrà 840 alumnes

BARCELONA
societat

Treballadors del Consorci Sant Gregori reclamen l’equiparació salarial

girona
Urbanisme

Els primers trams d’escales mecàniques reversibles a la baixada de la Glòria ja funcionen

Barcelona