L'amo dels cavalls salvatges de Sant Cebrià els recupera, però denuncia que no els han cuidat bé

Els cavalls salvatges de Sant Cebrià que el 13 de juliol van ser capturats per la policia local i traslladats a l'Hípica Sant Pol van ser recuperats ahir pel seu propietari, Guillem de Pallejà. Els animals, que han passat la quarantena a les instal·lacions del centre eqüestre, van ser carregats en un camió i traslladats fins a la finca que el seu amo té a Sant Hilari Sacalm. Guillem de Pallejà es va mostrar ahir molt enutjat tant pel tracte que van rebre els animals com pel que considera «una conxorxa contra mi». «Els cavalls els van posar en un espai poc adient, menjant ferratges directament del terra barrejats amb sorra, que els ha fet mal», assenyalava, i posava com a exemple la mort d'un dels animals aquesta mateixa setmana. «La bèstia va tenir un còlic, segons l'informe del veterinari de l'hípica, però si n'haguessin tingut cura no hauria passat», manté el propietari. A més, explica que estan plens de cicatrius i «senyals evidents que han passat gana». Dels catorze cavalls capturats a la finca de Can Mates, propietat fins fa pocs mesos de De Pallejà, el propietari diu que n'ha recuperat dotze. A banda de l'animal mort, l'amo assegura que hi ha un altre exemplar «que ningú em sap dir on és».

Guillem de Pallejà anuncia que portarà als tribunals els responsables de l'hípica, «que puc demostrar que no és legal». Al mateix temps, tirarà endavant la demanda judicial contra l'Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta que va presentar el mes de juliol i en la qual consta que no va tenir temps material per treure els animals de la finca, que es va actuar d'amagat d'ell i que s'obrien «expressament» els tancats de la masia per on sortien els cavalls. De Pallejà lamenta que el futur dels cavalls no és clar. «Aquests animals ja no són de pastura i no podran dur a terme la tasca de neteja del sotabosc que feien fins que van ser tancats», diu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Menys supermercats i més usos culturals al nou Pla de Ciutat Vella

barcelona
Societat

Els pisos de l’illa del carrer Canigó s’hauran de reforçar

Badalona
religió

Montserrat vol que el seu ‘Mil·lenari’ sigui obert a tota la societat

Montserrat
societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona