Societat

Colau reduirà de 12 a 6 mesos el contracte amb Telefónica i frena el projecte de la Maquinista

Barcelona en Comú anuncia que també revisarà la composició de Fira 2000 i el refinançament del deute de l'Ajuntament de Barcelona

La que serà nova alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, reduirà de 12 a sis mesos el contracte de telefonia amb Telefónica per obligar aquesta empresa “a complir els drets laborals dels treballadors”.

En un comunicat, la candidatura Barcelona en Comú, que va guanyar les eleccions a Barcelona, ha anunciat també que vol estudiar el projecte d'ampliació del centre comercial La Maquinista, que formava part del programa de la formació, “per revisar-lo i evitar posar en perill la futura escola La Maquinista”. També revisarà la composició de Fira 2000 -empresa instrumental de la Fira de Barcelona.

La candidatura de Colau també ha anunciat que revisarà el refinançament del deute de l'Ajuntament per “renegociar” les condicions amb els bancs i “valorar millors ofertes de finançament”.

L'equip de Colau ha tingut accés a aquests expedients després que la candidata guanyadora exigís a l'alcalde en funcions, Xavier Trias, que no se signessin nous compromisos contractuals que hipotequessin el nou futur govern.

Trias va accedir a la petició de Colau i va constituir una taula de traspàs.

L'equip de Barcelona en Comú que està treballant en aquesta taula de traspàs ha revisat els expedients presentats pel govern sortint i n'ha identificat quatre que, segons BComú, “són temes clau per a la ciutat”, per això ha decidit revisar-los i valorar-los de nou una vegada es constitueixi el nou consistori a partir del pròxim dia 13.

Un d'aquests expedients és el que ha de resoldre l'actual composició de Fira 2000, l'empresa instrumental de la Fira de Barcelona, ja que, segons defensa la candidatura de Colau, la negociació de la composició interna ha de liderar-la el nou govern.

També revisarà els contractes referents al refinançament del deute de l'Ajuntament de Barcelona, ja que Colau vol “negociar amb els bancs i valorar millors ofertes de finançament”.

Per mantenir el compromís que ha adquirit amb els treballadors d'empreses subcontractades per Telefónica, Barcelona En Comú ha anunciat que reduirà la relació contractual de l'empresa de telefonia amb l'Ajuntament de Barcelona de 12 a 6 mesos.

“Es tracta d'un contracte que caduca en els pròxims dies i no renovar-lo implicaria la parada del servei”, han explicat fonts de la candidatura.

Per això, han decidit reduir-lo a sis mesos “amb la voluntat i el compromís de revisar-lo per fer complir els drets laborals dels treballadors des del diàleg de BComú amb Telefónica”.

La candidatura d'Ada Colau ha informat que gran part dels expedients presentats a la taula de traspàs són de gestió ordinària i s'aprovaran de forma urgent abans del 13 de juny.

“No renovar-los implicaria aturar serveis, no pagar les nòmines de treballadors o posar en perill la viabilitat d'algunes entitats”, conclou el comunicat de Barcelona en Comú.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Meteorologia

Prop de 1.200 trucades al 112 fins al matí relacionades amb la pluja

Barcelona

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona
societat

Nova protesta dels funcionaris de presons a Brians

Sant Esteve Sesrovires

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms

GIRONA

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró