Societat

Jutgen un mestre per abusos a nenes

S'enfronta a trenta anys de presó per tocaments a sis alumnes

Té una altra denúncia a Santa Coloma de Farners

L'Audiència de Barcelona va jutjar ahir Jordi Alonso Callejo, veí de Sils de 44 anys, per haver abusat sexualment de sis alumnes d'entre 5 i 8 anys en una escola del Montseny, de l'any 2011 al febrer del 2013. Es dóna la circumstància que una menor del grup de teatre de Santa Coloma de Farners, on continua treballant Alonso, l'ha denunciat fa unes tres setmanes als Mossos per fets similars, segons fonts de la investigació.

La fiscal sol·licita per al mestre trenta anys de presó (cinc anys per sis delictes) per haver tocat i acariciat les zones genitals de les seves alumnes d'una escola rural del Montseny, i inhabilitació professional durant deu anys. A més, reclama que pagui 800 euros d'indemnització a cada menor, de les quals assegura, segons els metges, que no tenen seqüeles psicològiques. Les dues acusacions particulars eleven la petició d'indemnització a uns 12.000 euros.

En el judici, l'acusat va admetre que feien una rotllana per llegir i que les nenes afectades s'asseien a la seva falda, “com altres menors i de forma voluntària”, però va negar que els hagués fet tocaments. Un dels advocats, però, va indicar-li que les nenes deien que ell s'enfadava si no s'asseien a la seva falda i que sempre rebutjava els nens. “Una nena tenia tendència a parlar de coses d'aquestes i va enxampar la seva mare veient un vídeo pornogràfic, segons la seva declaració”, va dir el mestre. Hi va afegir que les altres tres nenes “són amigues i s'ho diuen tot”, i que amb dues nenes només tenia relació al pati i en sortides. Interrogat sobre una altra denúncia a Santa Coloma, Alonso es va negar a contestar.

S'ofereix a internet

L'acusat està suspès de sou i feina pel Departament d'Ensenyament, però s'ofereix a donar classes particulars de primària a través d'internet, en anuncis on surt la seva fotografia. L'advocat de dues de les nenes, Ángel Valdivieso, va explicar que en veure que s'anunciava per donar classes a menors van alertar l'Audiència de Barcelona, que els va derivar a la fiscalia, aquesta a Mossos i el cos policial a Ensenyament, on van indicar-los que no podien fer res perquè té el títol de mestre. Les acusacions buscaven una mesura cautelar per evitar possibles danys a menors.

La reproducció de l'enregistrament de la declaració que les menors van fer al jutjat es va fer a porta tancada. La secció desena reprèn avui el judici amb la declaració dels pares i les pericials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA

Parc Tramuntana vol impulsar la col·laboració amb els empresaris gironins

Girona