Societat

La Colla Vella firma el millor Sant Joan

Els rosats triomfen en el primer derbi vallenc de l'any amb el 2 de 9

La joves va aixecar el 4 de 9

Espectacular! La Colla Vella dels Xiquets de Valls va firmar la millor actuació mai vista en una diada de Sant Joan. Ras i curt. El moment àlgid es va viure amb el magnífic 2 de 9 que els rosats van descarregar en la segona ronda, el castell més valuós que s'ha vist enguany i el primer gamma extra que es veia completar per Sant Joan. La Vella va ser la gran triomfadora del primer derbi vallenc de la temporada, enfront d'una Colla Joves que va anar de més a menys i va acabar amb cares llargues.

Sense un ple a vessar, però amb un bon ambient, la plaça del Blat va veure arrencar la diada amb molta força. La Colla Joves va parlar primer i ho va fer descarregant amb seguretat el 4 de 9, una construcció que ja havia estrenat al Pati fa un parell de setmanes. Una sortida fiable que la Colla Vella va respondre amb un 3 de 9 controlat de principi a fi, força millorat respecte del que també havia descarregat la nit abans en la Sortida de Completes.

Segona ronda

La segona ronda va marcar les diferències. La Colla Joves no va resoldre satisfactòriament els problemes que li va plantejar el 3 de 9, que li va caure després de ser carregat, i a partir d'aquell moment els focus ja no van deixar d'enfocar la Colla Vella, que va fer esclatar d'eufòria els seus incondicionals amb un 2 de 9 de traca i mocador.

El castell va estar marcat per un ascens molt ràpid, amb un tronc molt concentrat. A la baixada, la lluita de les manilles, cobrint la retirada i comportant-se com ho ha de fer un cos d'elit de primera línia, va resultar determinant. Gran victòria i els crits d'“oé, Colla Vella, oé!” ressonant a la plaça.

Llàstima però, que després a la Vella li caigués el multitudinari 9 de 8 amb què va culminar la seva brillant actuació, per ara la millor del 2015. La imponent estructura es va trencar pocs segons després que els tres enxanetes fessin les aletes respectives. Va fer la sensació que al castell li faltava algun assaig més.

I és que, després d'un 2 de 9 tan potent, fa lleig veure caure el 9 de 8, francament. De tota manera, l'accident no embruta una aparició que anuncia una campanya excitant. Amb el mateix instint assassí amb què va atacar el 2 de 9 es descarrega el 3 de 10. Queda dit. La Vella va acabar amb el pilar de 7.

Al seu torn, a la Joves la caiguda amb el tres li va passar factura i va trastornar-li els plans de cara a la tercera ronda, en què va descartar el 5 de 8 i va apostar per un 7 de 8 que no havia de suposar gaires complicacions, però que, sorprenentment, també es va rompre després de la carregada. No va ser el seu millor dia.

LA XIFRA

3
castells de 9 pisos es van veure ahir a la plaça del Blat, on va destacar l'espectacular 2 de 9 de la Vella.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES