Societat

Clam públic a Sils contra la inseguretat i la indiferència

Els representants dels veïns reclamen més vigilància als barris i demanen a la ciutadania que col·labori per combatre l'incivisme i els delictes

Els regidors i l'alcalde donen suport a la protesta

L'acte públic de rebuig a la inseguretat provocada a Sils pel tiroteig del dia 15 al barri de Vallcanera es va convertir ahir al vespre en un clam i una petició a la ciutadania que col·labori per combatre la indiferència. En nom de les associacions de veïns, Joan Alcaide, el president de l'associació de veïns i propietaris les Comes, va instar els silencs a col·laborar per combatre l'incivisme.

Alcaide va llegir un manifest consensuat amb les entitats veïnals del poble, que va ser aplaudit per unes 250 persones que van assistir a l'acte al davant de l'edifici de l'ajuntament, al passeig Sant Cosme i Damià. El lema de la concentració era Volem viure amb seguretat.

L'alcalde de Sils, Martí Nogué (MES-ISelva), i la majoria de regidors van donar suport a la protesta, tot i que no van prendre la paraula. “Si algú veu alguna situació anòmala i no vol avisar dels fets o denunciar-los, que ens ho digui a nosaltres i les associacions de veïns farem les gestions que calgui”, va dir Alcaide. “No podem deixar-ho córrer”, va afegir-hi.

Alcaide es referia a la trenta d'ocupacions de cases que ha comptabilitzat l'Ajuntament. En algun cas, “els ocupants entren a les finques acompanyats de gossos i hi cultiven marihuana”, va explicar una de les assistents a l'acte.

El representant de les Comes va estar acompanyat de Maria Ribas, presidenta de l'associació de veïns de Santa Eulàlia de Vallcanera; Alberto Olivera, vocal dels veïns de la urbanització King Park, i Josep Valls, president de l'associació de veïns de les Mallorquines.

“La gent gran té por”

L'Ajuntament i els Mossos s'han compromès a augmentar la vigilància al nucli i als barris allunyats del centre. De tota manera, segons explica l'esmentada Ribas, “la gent gran té por i no se sent segura”. La representant veïnal de Vallcanera admet que fa cinc mesos ja hi havia hagut un tiroteig per un afer de drogues, i que la reincidència ha fet augmentar el temor en el poble.

LA FRASE

Estem emprenyats, preocupats pels problemes de seguretat dels nostres barris
Joan Alcaide
PRESIDENT DE L'ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE LES COMES DE sILS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva