Nova guia gastronòmica pel vintè aniversari de Cuina de l'Empordanet
Els restaurants presenten una publicació de butxaca traduïda al castellà, el francès i l'anglès
El col·lectiu gastronòmic Cuina de l'Empordanet va presentar ahir la sisena edició de la guia que aglutina el conjunt de restaurants integrats en la marca. En un acte a la cala palamosina de s'Alguer, els 18 xefs dels establiments agrupats van presentar la publicació, que distribuiran en format de butxaca als restaurants, a les oficines de turisme i a altres dels punts que congreguen més visitants al Baix Empordà i l'Escala, en català, castellà, francès i anglès.
La guia s'edita des del 1995, quan es va constituir i presentar formalment el col·lectiu com a entitat sota el nom actual. El president del grup, Toni Izquierdo, va destacar que “la unió funciona i la combinació demostra la fortalesa de la cuina del territori”, abans de desitjar a tots els restauradors una bona temporada d'estiu, que preveuen que pot ser força profitosa.
El gerent de la Unió d'Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre, Martí Sabrià, va recordar l'evolució del col·lectiu, des dels 14 establiments pioners que encara en formen part fins a les darreres incorporacions, i va recordar l'aposta del cuiner Joan Piqué pel retorn “a la picada i el sofregit” per reivindicar el patrimoni culinari autòcton i defugir la tendència a l'afrancesament.