Societat

Obres urgents a la font de Sant Domingo

Actuació per evitar que l'emblemàtic espai d'Argentona es torni a embossar

La popular font de Sant Domingo d'Argentona, al carrer Gran i en ple centre urbà del municipi, fa dies que està tancada. El motiu és un embussament del desguàs com a conseqüència de l'acumulació continuada de brutícia. La primera actuació que s'hi va fer, que va consistir a introduir un aparell per netejar l'interior de la canonada, va provocar que l'objecte es quedés travat a dins i no es pogués treure. L'alcalde, Eudald Calvo (CUP), explica que inicialment es va pensar que la pressió de l'aigua acabaria desembossant la canonada, però no va ser així i l'aigua va començar a sobreeixir i va acabar inundant la font, que està situada per sota del nivell del carrer i a la qual s'accedeix per unes escales.

La celebració aquest cap de setmana de la fira internacional de ceràmica Argillà Argentona, que ocuparà els carrers del centre, ha fet que fos necessària una actuació d'urgència dels tècnics per arreglar el característic espai. “S'ha hagut d'obrir el terra de la font per treure tota la brutícia acumulada amb el temps i paral·lelament s'ha instal·lat un sistema que bombeja l'aigua cap a dalt i l'aboca directament al sistema de clavegueram”, va dir l'alcalde, que confia que la font pugui tornar a funcionar amb normalitat divendres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia