Societat

successos

10,8 milions guanyats traficant amb gent

La xarxa xinesa desarticulada aquesta setmana acusada de traficar amb persones hauria obtingut uns 10,8 milions d'ingressos durant l'últim any a través del tràfic de persones, segons càlculs de la Guàrdia Civil, que va explicar ahir que l'organització introduïa persones de manera irregular a l'Estat a canvi d'uns diners que les víctimes pagaven en dos terminis: abans d'iniciar el viatge i quan ja l'havien acabat. En alguns casos, la xarxa els deia que havien de pagar més a causa d'un imprevist. Algunes dones, per saldar el deute, es veien obligades a practicar la prostitució en un pis que controlava la xarxa. La Guàrdia Civil va fer divuit detencions el dia de la desarticulació i quaranta durant la investigació.

Les víctimes viatjaven des de la Xina fins a l'Estat espanyol amb la seva documentació en un trajecte organitzat per una agència de viatges controlada per la xarxa criminal. Un cop arribaven a l'Estat, els retiraven la seva documentació original i la substituïen per un passaport fals o robat per poder viatjar a un altre país, o bé de la Unió Europea, sobretot al Regne Unit, o bé al Canadà. Els beneficis de 10,8 milions que s'estima que haurien guanyat durant l'últim any provindrien de la suma de diners que les víctimes donaven per poder viatjar a l'Estat: un viatge d'uns 30.000 euros. La Guàrdia Civil ha calculat que, cada mes, podien arribar a fer aquest viatge entre quinze i trenta persones.

acn



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia