Societat

Seguretat

Un cos en renovació

Colau vindica el seu model policial en el primer acte oficial amb la Urbana

L'alcaldessa dóna la benvinguda a 93 agents nous

“Jo també fa poc que m'he incorporat”, explicava Ada Colau al Saló de Cent als 93 nous membres de la Guàrdia Urbana acabats de graduar. El de lliurament de les plaques a la 87a promoció d'agents, celebrat ahir al matí, era el primer acte oficial que l'alcaldessa feia amb la Guàrdia Urbana, amb la qual ara el govern municipal mira de llimar asprors després de les crítiques que Barcelona en Comú va abocar sobre el cos fins a la seva victòria electoral.

Colau va aprofitar la salutació per vindicar, davant la nova promoció i també la cúpula policial, l'“impuls renovador” que vol donar a la política de seguretat, entesa “com un concepte ampli” basat en la proximitat i la mediació. “S'ha d'anar a l'origen dels conflictes, que sovint en moments de crisi com aquests tenen a veure amb injustícies socials”, va dir, i va instar la nova fornada d'agents a posar en pràctica “valors” com ara “l'empatia, el rigor, l'ètica, l'esperit de col·laboració i l'afany de millora” per afrontar “situacions que no sempre són agradables”. Els 93 agents, que ara enceten un any de pràctiques abans de ser nomenats agents com a funcionaris de carrera, seran destinats precisament a tasques de proximitat al carrer.

Colau, que al final de l'acte es va fer una foto de família amb els agents, va estar acompanyada, a més de per diversos regidors del govern i representants de tots els grups municipals excepte el de la CUP, pel comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens –que també va esmentar la necessitat d'aplicar “canvis” perquè la Urbana, va dir, és un “cos modern en constant transformació”–, pel gerent de l'àrea, Jordi Samsó, i pel cap de la Urbana, Evelio Vázquez. L'acte, de fet, servia per tancar, exhibint normalitat en les relacions entre l'Ajuntament i el cos, una setmana que havia començat amb el sindicat majoritari de la Urbana, el Sapol –i també CCOO, que es va sumar a la petició– reclamant la destitució de Vázquez, que acusen d'inacció en l'interval que va anar de les eleccions a la seva ratificació en el càrrec, que primer pensava deixar. Ahir, però, ni Vázquez ni Recasens o Colau van atendre preguntes dels mitjans ni van fer més declaracions que les institucionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

religió

Montserrat vol que el seu ‘Mil·lenari’ sigui obert a tota la societat

Montserrat
societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA