Societat

crònica

La 080 premia la roba de Celia Vela i Carlotaoms

A Celia Vela li va agafar totalment per sorpresa la concessió del premi a la millor col·lecció de dissenyador independent de la 080 Barcelona Fashion i es va emocionar. Després de 20 anys amb l'agulla i de 8 de presentar-hi col·leccions d'una alta sofisticació, molt apreciada al Japó, el guardó resultava més que merescut. Aquesta temporada la dissenyadora figuerenca ens ha dut a un mon d'elegància vaporosa i peces farcides de flors brodades tan exultants com les que duien les seves models al cap. El premi és ara la participació directa i gratuïta en la pròxima edició, ja que els diners, 12.000 euros van a parar a la millor col·lecció de dissenyador emergent, “i ja em sembla bé, perquè ellls ho necessiten molt”, deia Vela. “Ens anirà molt bé per continuar el nostre projecte”, asseguraven les joves que el van guanyar, Elisabet Carlota i Elisenda Oms (Carlota Oms). Ho van aconseguir amb una col·lecció, la segona que fan, que busca ser confortable i moderna alhora. Línies àmplies, teixits tecnològics, colors definits... “M'agraden molt perquè tenen molt en compta la vessant de negoci de la moda”, deia el responsable de la 080, Miquel Rodríguez, “i ho puc dir perquè no sóc jurat”, afegia. El jurat el composaven 5 experts en moda, 3 dels quals internacionals.

L'entrega de premis (conduïda per la simpàtica Màbel Martin) va comptar amb el conseller Felip Puig i amb Núria de Gispert, que van ajudar a mantenir-se establesobre l'escenari la nonagenària i vitalista icona de l'estil Iris Apfel quan va sortir a rebre l'aplaudiment del públic. L'acompanya en tot moment l'estilista Bernat Buscató, amb qui ha connectat tan bé que fins i tot va demanar assistir a la desfilada de Custo Barcelona dimecres al vespre per veure-hi el seu treball creatiu. La seva entrada va ser tan discreta que pocs s'hi van adonar. Sílvia Ventosa, conservadora del museu Tèxtil, va tenir la sort d'acompanyar-la als Encants i va quedar meravellada de com sap triar i trobar el que encaixa amb la seva manera de veure el món. Ahir al matí la decoradoranovaiorquesa va compartir les seves impressions sobre la moda amb estudiants després de que es visionés el documental Iris sobre la seva vida a la Fundació Miró. De la convidada d'honor de la passarel·la, que vestia una americana Moschino Vintage colorista, s'espera que parli tan bé de Barcelona com ho fa Isabel Toledo, que hi va ser fa dues temporades.

Fa sis mesos ens va visitar el fotògraf Rubèn Afanador i va filmar un photoshoot titulat Amore Mio amb Rossy de Palma, del qual ahir es van veure uns minuts en una pantalla gegant. Va ser poc abans que les firmes CND by Cóndor i Bóboli mostressin les seves propostes de moda infantil colorista i divertida. Cóndor va comptar amb la batucada del grup gironí Xiroi i amb dos models amb cognom: una neta de Carles Reixach i una filla de Víctor Valdès. La passarel·la la va clausurar la desfilada del modaFAD.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.