Societat

Els valencians han donat suport a les víctimes del Metro fins darrer moment

L'AVM3J s'ha acomiadat de la plaça i s'assegura que a partir de demà sols abocaran llàgrimes per l'absència dels seus estimats

L'Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol ha fet aquest divendres 3 de juliol la seua darrera concentració a la plaça de la Mare de Déu, coincidint amb el nové aniversari del luctuós accident que s'emportà per davant la vida de 43 persones i va deixar 47 ferits de diversa consideració.

Aquesta darrera concentració, la que fa 105 des que van començar l'any 2006, ha concentrat més persones que mai i ha pres un caire especial, en produir-se després que les Corts Valencianes hagueren aprovat pel matí, la reobertura d'una comissió d'investigació d'aquest accident i les víctimes hagen pogut expressar el que pensaven davant dels diputats i les diputades de la cambra legislativa valenciana.

Milers de valencians i valencianes han donat suport als familiars de les víctimes del Metro en aquesta seua darrera concentració, amb un ambient en què es respirava vent de canvi i de celebració després d'haver-se pegat passos ferms cap a la consecució de justícia, amb el suport del govern valencià i les Corts valencianes.

Entre aplaudiments i crits de suport, els membres de l'associació que han intervingut al llarg d'un emotiu acte de comiat, han criticat el Partit Popular on han subratllat que “no han estat a l'alçada de les circumstàncies ni Camps, ni Fabra ni Bonig”. També han qüestionat la gestió de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana.

Els diferents portaveus de les víctimes intervinents, s'han preguntat públicament si els membres del PP valencià tindran les consciències tranquil·les, a la qual cosa, la gran concentració ha contestat en sentit negatiu de manera unànime.

A la concentració ha acudit el periodista Jordi Évole, qui ha tingut una celebrada intervenció instants abans que la presidenta Beatriu Garrote, visiblement emocionada, fera ús de la paraula per acomiadar aquesta concentració que s'ha convingut que serà la darrera que farà l'AVM3J “sempre i quan no es veiem obligats a tornar a eixir per alguna causa concreta”. Garrote ha agraït els grups de l'oposició de l'anterior legislatura, ara en el govern valencià, el seu suport durant aquests nou anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.