Societat

La vaga de Port Aventura es limita als accessos al parc

Normalitat a l'interior de les instal·lacions, on totes les atraccions i els serveis van funcionar sense incidents

Retencions a les entrades per a vehicles, on la UGT va informar dels motius de l'aturada

Vaga visible a l'exterior, normalitat total a l'interior. Els accessos complicats i el funcionament sense incidents de les diverses àrees temàtiques de Port Aventura eren ahir les dues cares contrastades de la jornada de vaga convocada per la UGT, el sindicat minoritari al comitè d'empresa del parc temàtic, per protestar contra el nou conveni col·lectiu que sí que ha rebut el suport del sindicat majoritari, CCOO. Els trenta minuts de retenció que hi va haver en l'accés de vehicles, just en els moments de més afluència, l'hora d'obertura, van ser el principal maldecap per als visitants que van optar per passar el dia al parc temàtic, tot i que no hi va haver cap incident ni aquí ni als altres accessos per a visitants ni a l'entrada per a treballadors.

Seguiment mínim

La vaga, però, era plenament inexistent dins del parc, on totes les atraccions van poder posar-se en marxa, igual que les botigues, els restaurants i altres serveis. Segons Port Aventura, el 99% dels treballadors van complir ahir la seva jornada, mentre que la UGT optava per no donar xifres i limitar-se a dir que el seguiment havia estat “irregular” al llarg del dia. La direcció del parc va assegurar també que les xifres de visitants eren similars a les habituals en aquesta època de l'any.

El secretari general de la UGT a Catalunya, Josep Maria Àlvarez, va recordar que el nou conveni fa més precàries, al seu parer, les condicions laborals amb una nova categoria per a contractes temporals amb un salari de 670 euros. “El conveni d'hostaleria preveu salaris de 1.300 euros”, va recordar Àlvarez, que va recomanar als gestors del parc que es “conformin a guanyar diners, però no cal que siguin molts”.

El secretari general de la UGT va lamentar que no hi hagi hagut unitat amb CCOO, i va mostrar-se esperançat que es recuperi la unió en la lluita contra l'externalització de llocs de treball al parc. El sindicat continuarà les protestes si la direcció no rectifica.

LA FRASE

Exigim a la direcció de Port Aventura que posi fi a aquesta situació d'explotació insuportable
Josep Maria Àlvarez
Secretari general de la UGT a Catalunya

Aliens a la protesta

Un cop superada la barrera dels piquets abans de la barrera d'accés al pàrquing de Port Aventura (o de les taquilles en el cas de l'entrada per a vianants), la sensació per a molts visitants era ahir la d'una vaga pràcticament inexistent. “Venim molt sovint, i l'única diferència que hem notat respecte d'altres visites han estat els 20 minuts de retenció que hem fet per entrar al pàrquing”, explicava Jordi Abadia, visitant del parc del Vallès Occidental. “Respectem la protesta i els seus motius”, explicava, i es mostrava confiat que si les atraccions funcionaven era perquè hi havia “garanties de seguretat”.

Menys encara van notar els efectes dels piquets a les entrades els que van apropar-se al parc al migdia, quan les retencions es van limitar als dos minuts que necessitaven els membres de la UGT per lliurar la informació sobre la protesta. Tan aliè era l'interior del parc ahir a la protesta que fins i tot alguns dels visitants s'assabentaven pels periodistes de la seva existència. “Hem fet nit a l'hotel del parc i ni ho sabíem”, comentava al migdia Eli González, visitant vinguda del Baix Llobregat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia