Societat

Societat

Lectura a la vora de l'estany

Per primer cop, aquest estiu la biblioteca de Banyoles posa una part del seu fons a disposició dels banyistes de la zona de la Caseta de Fusta

El servei, anomenat Biblioestany, s'ofereix només els dijous al matí

Dones i homes estirats prenent el sol, colles de joves que xerren i riuen, banyistes que entren a poc a poc a l'aigua, mainada que s'hi llança sense contemplacions, unes oques que es passegen entre els humans a la recerca d'engrunes, el socorrista que ho observa... I una parada amb llibres i revistes col·locada estratègicament a l'ombra.

A la Caseta de Fusta, la platja pública de Banyoles, aquest estiu s'hi ha instaurat el servei Biblioestany. A l'estil del que es fa des de fa unes temporades en algunes platges i piscines (i com la mateixa biblioteca va fer en la dècada dels noranta a les instal·lacions del Club Natació, l'altra platja de la ciutat, però privada), la biblioteca banyolina hi ofereix als banyistes una part del seu fons, coincidint amb una època en què baixa considerablement la clientela de les instal·lacions de la Vila Olímpica, formada sobretot per estudiants. De moment el servei s'ofereix només els dijous al matí (de les onze a quarts de dues), que és el dia feiner en què la biblioteca tanca al públic per poder fer tasques internes.

Lectura ràpida

El Biblioestany va començar el dia 18 de juny i es perllongarà fins al 10 de setembre. “Està anant molt bé”, ens resumeixen la Marta i en Dani, els bibliotecaris de la Caseta de Fusta, referint-se als nombrosos usuaris que tenen, però també al fet que, per a ells, treballar en aquest lloc resulta molt agradable. Com que el material que presten s'ha de tornar el mateix matí, el que s'hi ofereix són lectures ràpides: revistes, contes, còmics, la premsa del dia i guies culturals i turístiques de la ciutat i la comarca. No cal tenir carnet de la biblioteca. “És un servei que està pensat per al públic en general, però especialment per a la mainada, ja que sol haver-n'hi força”, ens expliquen. No hi falta alguna revista en anglès i francès, per atendre els nombrosos estrangers que també prenen el sol i es banyen en aquest paratge de la banda de llevant de l'estany. Per tal de complaure com més gent millor, els interessats poden encarregar, escrivint-ho en un petit formulari, el títol d'un llibre o la capçalera d'una revista que voldrien que els portessin la setmana següent. La Marta i en Dani ens avancen que, si tot va bé i com a complement del servei de préstec, algun dia d'aquest estiu hi organitzaran una matinal de contacontes, una sessió de ioga, un taller de pintura mandala...

Quan és l'hora de plegar, els bibliotecaris de la Caseta de Fusta recullen la parada i ho carreguen tot al carretó, estirat per una bici, que fan servir per traslladar el material.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona