Societat

Poc ambient al turó del Gardeny

La posada en marxa de la discoteca del Gardeny va tard i encara ha de tramitar permisos

El recinte acumula encara les deixalles que van deixar els anteriors gestors

Als entorns s'acumula la brossa i la ferralla de l'antiga Larida
La concessionària podria signar aquesta setmana el contracte

Fa una setmana que va començar el mes de juliol i a la nit lleidatana hi ha un buit que ningú no ha omplert encara. La discoteca del turó de Gardeny, una instal·lació situada en terreny municipal i que des del 2007 se cedeix en règim de concessió a una empresa privada, en els darrers anys amb el nom de Larida, encara no ha obert les seves portes ni se sap encara en quina data ho farà. Encara poden passar setmanes. Els nous concessionaris, que han batejat la discoteca com a Les Carpes de Lleida, encara no han pogut firmar el contracte definitiu de la concessió, que l'Ajuntament de Lleida els va entregar la setmana passada.

Fonts del grup concessionari, Agora del Este SL, han explicat que tant la voluntat d'ells com de l'Ajuntament de Lleida és poder obrir “com més aviat millor”, però que el retard amb què es va iniciar el procediment de concurs, a l'abril, ha fet impossible arribar a l'estiu amb el projecte a punt. De fet, aquestes fonts han explicat que la Paeria va fer arribar la setmana passada el document de concessió definitiva. Els advocats de l'empresa l'estan estudiant i el més probable és que durant aquesta setmana el contracte se signi.

Mentrestant, el més calent és a l'aigüera. Sobre el terreny no s'hi veu ni un bri d'activitat i, de fet, encara hi ha pels entorns totes les deixalles que hi van deixar els anteriors concessionaris quan va acabar la campanya de l'estiu passat. Encara no s'ha netejat i barres, cadires trencades, plafons, barres de ferro i tota mena de material desguassat s'acumula per l'antiga pista esportiva del campament militar i per l'interior de les instal·lacions tancades de la discoteca.

El motiu del retard és
el retard en el concurs de la concessió. El concurs es va convocar a l'abril i es
va resoldre a mitjans de maig, quan en teoria la concessió començava el dia 1 d'aquell mes. Venia d'un procés enverinat per la mala resolució del contracte del concessionari anterior, a qui se li va allargar un any més la concessió, tot i haver-se exhaurit ja les pròrrogues, perquè pogués fer front als deutes pendents que havia assolit amb la Paeria.

Aquella operació, a més, està sent investigada per la fiscalia anticorrupció, que sospita que podria haver-se donat un tracte de favor al concessionari adaptant -li el cànons a un preu més baix i fent servir una argúcia tècnica; descomptant els metres quadrats de l'espai ocupats per l'IRTA de la Generalitat.

A més d'anar tard, el concurs fet ara no ha tingut una resolució senzilla. Es va resoldre a favor de l'empresa Agora de l'Este SL, un grup en el qual hi ha representants de diferents negocis de la ciutat, amb els responsables del restaurant Genial al capdavant, tot i que no era aquesta l'opció que tenia millor puntuació tècnica. La tenia l'empresa Blurenting Catalonia, amb un projecte que agradava al consistori però que finalment es va haver de descartar per una falta en el procediment: es va revelar la xifra del cànon que oferia abans que s'obrís el tercer i darrer sobre de la tramitació del concurs, cosa que incomplia la normativa del procés. Agora del Este SL, això sí, era l'empresa que aportava més diners: 294.000 euros a any. La concessió és per a quatre anys més un de renovable, Les Carpes de Lleida obriran quan ho facin, fins ben entrat el setembre, i el govern municipal la defensa com un element de capitalitat i d'atracció de la ciutat de Lleida.

4
anys
més un de renovable és el temps de durada de la concessió per a Les Carpes de Lleida.
294.000
euros
és el cànon anual que l'empresa concessionària pagarà a l'Ajunatment per a l'ús de l'espai com a discoteca.

“Encara no tenim ni les claus per entrar a fer-hi res”

Ningú no s'atreveix a posar data d'obertura a Les Carpes de Lleida. Tot dependrà de la velocitat amb què es tramitin les llicències i permisos un cop els responsables d'Agora del Este SL firmin el contracte definitiu de la concessió, probablement aquesta setmana. Quan això passi, hauran de tramitar la llicència d'obres per reformar les instal·lacions i posar-les a punt: la llicència d'activitat i també els permisos corresponents amb els Mossos d'Esquadra i els Bombers sobre seguretat i riscos. “El concurs no s'havia de convocar a l'abril sinó molt abans, però ara farem tot el que podrem”, expliquen des d'Agora del Este SL. “Sabem que la Paeria i nosaltres volem obrir com més aviat millor, però no depèn només de nosaltres sinó de tots els tràmits.” “De moment, fins que no se signi la concessió, no tenim ni les claus per entrar a fer-hi res.” Des de la Paeria, el regidor Fèlix Larrossa ha explicat que els tècnics estan preparats per tramitar-ho tot de seguida un cop la concessionària signi i presenti projecte d'obres i activitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia