Societat

Els metges d'atenció primària atenen 110.000 consultes sobre com combatre la calor

Es tracta d'un 32% més de recomanacions que en el mateix període de l'any passat

Els metges dels Centres d'Atenció Primària de l'Institut Català de la Salut (ICS) han atès prop de 110.000 consultes durant el mes de juny, entre visites a domicili i trucades personalitzades. Les consultes s'han realitzat sobretot als col·lectius més fràgils -gent gran, malalts crònics i infants menors de dos anys- per donar-los consells bàsics sobre com actuar davant l'onada de calor que pateix aquests dies Catalunya.

Durant la darrera setmana del mes de juny es van realitzar unes 8.000 consultes diàries. La xifra representa un augment del 32% respecte del mateix període de l'any passat.

Els metges alerten que cal estar al cas dels símptomes que provoquen els cops de calor: tenir la cara congestionada, la pell seca, calenta i enrogida, sentir mal de cap, fatiga o set intensa. També es poden patir mareigs, vòmits, rampes o convulsions, entre d'altres.

L'Institut Català de la Salut recomana per aquests dies de calor intensa ingerir líquids, fins i tot sense tenir set, evitar menjars calents, fer servir roba lleugera o de cotó. També aconsella evitar exercicis vigorosos i l'exposició al sol. Recalca també la importància d'hidratar-se amb cremes de sol i protegir-se amb barrets i para-sols.

Si apareixen els símptomes del cop de calor s'han d'avisar els serveis mèdics, seguir els tractaments prescrits i aplicar draps humits i freds a diverses parts del cos.

A casa es recomana tenir les estances ventilades, mantenir a les fosques les habitacions amb més exposició a la llum i evitar les aglomeracions de persones en espais reduïts.

Tant a la platja com a la muntanya els professionals han advertit de la importància d'evitar l'exposició directa a les radiacions solars, sobretot al cap, encara que estigui ennuvolat. També cal evitar sortir a les hores de més calor del dia i, en qualsevol cas, cal buscar els espais d'ombra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Mor Josep Maria Giralt, excap de protocol de la Cambra de Comerç de Girona i exdirectiu del Girona FC

S’aprova la delimitació del solar on aniran 80 pisos de lloguer social

BLANES
successos

Desmantellada una plantació de marihuana a Igualada

Igualada
estat espanyol

La Fiscalia Europea reclama la investigació del cas Koldo

barcelona

Les delegacions de TV3 i CatRàdio a Girona aniran a l’espai Santa Caterina

GIRONA
tercer sector

Càritas Lleida, Solsona i Urgell atén un 11% més de persones

Lleida
MEDI AMBIENT

L’actuació d’urgència en el litoral de Barcelona puja finalment a 125.000 euros, segons l’Estat

Pineda de Mar

L’Ajuntament demana al BBVA més caixers per la reducció d’oficines

Terrassa
economia

El tràfic de mercaderies al Port de Barcelona arriba als 22,8 milions de tones

Barcelona