Societat

Preocupació veïnal a Sants per un solar buit

La Silvia i el Miguel fa sis anys que viuen en un pis de la rambla del Brasil, al barri de Sants. Quan surten al balcó, com també els passa a altres veïns del carrer de Miquel Ángel, el que veuen és el solar situat en el número 8 del carrer de Rosés. És, precisament, un dels espais en desús que l'Ajuntament ha inclòs en la segona convocatòria del pla Buits, una notícia que els veïns han rebut amb entusiasme. “Quan vam arribar semblava una selva i després, durant anys, la nostra vista han sigut rates que, per la seva mida, semblaven gats”, expliquen la Silvia i el Miguel.

El solar en qüestió, de 1.356 metres quadrats, és un dels terrenys que les entitats van poder veure durant les visites que el consistori va organitzar a mitjan juny als espais tancats. Durant les portes obertes, el tràfec de veïns va ser constant i la informadora de l'Ajuntament va tenir feina a convèncer-los que, si l'espai no queda desert i s'adjudica a alguna entitat, aquesta li haurà de donar ús social i comunitari. “És important que aquí no es deixi fer cap activitat que molesti”, comenten dues veïnes, la Rosa i l'Assumpció. Elles tenen clar què hi farien. “Un parc públic perquè els nens hi puguin jugar i on nosaltres puguem anar a llegir”, concreta l'Assumpció.

Miquel Reñé, coordinador del pla Buits, explica que han rebut peticions d'informació sobre el solar per part d'entitats, tot i que no se sabrà si alguna opta a gestionar un projecte fins que no acabi el termini per presentar-los. En tot cas, el tècnic fa una crida a la calma: “Hem dit a les entitats que es mirarà molt bé el tipus de projecte perquè no afecti els veïns, la base de tot això.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pau Bosch
Nou president d’Amics de la Rambla

“Ara el nostre objectiu és obrir la Rambla al mar”

Barcelona
SOCIETAT

La síndica posa el focus a l’alberg de Badalona

Badalona
societat

L’esclavitud dels segles XV i XIX, a debat al Museu de l’Escala

l’escala
administracions

La Casa del Mar promocionarà el patrimoni pesquer de Llançà

llançà
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona