Societat

“Sóc homosexual i no he agredit mai cap noia”

Un jove és condemnat per agressió sexual

Tot i que va ser identificat, la família denuncia l'“error judicial”

“M'han condemnat a tres anys de presó per un delicte que no he comès i ja estic complint el càstig, esperant que tot s'aclareixi.” Joan Cardona, de 27 anys, nascut a Maó i estudiant a Barcelona, no vol amagar la seva identitat ni la seva imatge perquè es declara innocent. La seva família denuncia un “sistema judicial amb poca eficiència i amb jutges que actuen d'administratius, fent retalla-i-enganxa de resolucions en lloc de fer de jutges”, manifesta la seva germana Lourdes.

El cas de Joan Cardona no és fàcil. El jutge de suport del jutjat penal 8 de Barcelona va condemnar-lo a tres anys per haver agredit sexualment una noia. La secció 21 de l'Audiència de Barcelona ho ha ratificat. En considerar que el tribunal no ha respost totes les seves al·legacions, ara presentaran un recurs de vulneració de drets al Tribunal Constitucional, una mesura que no atura obligatòriament l'execució de la pena.

“Sóc homosexual, i mai he agredit cap dona”, manifesta Cardona, que no va amagar la seva orientació sexual als Mossos quan van rebre la denúncia de la víctima, de la qual no nega pas que patís l'agressió però insisteix que “es va confondre en identificar-lo”. La noia, de 26 anys, va relatar que cap a les deu de la nit del 19 de novembre del 2102 va veure com un noi estacionava una motocicleta en un carrer de Sants i quan ella entrava al portal, se li va posar al darrere. Ella el va deixar entrar. A dins, ell se li va plantar a l'escala, li va agafar els braços i li va prémer un pit i després la zona genital, per sobre de la roba. Amb els seus crits, l'agressor va fugir. Onze dies després la noia va assegurar haver identificat l'agressor al supermercat on treballava ella. Van fer-li una foto i van denunciar-ho. Era Joan Cardona, veí del barri i client.

Amb aquest malson d'acusació, Cardona i la seva família van aportar força proves exculpatòries o que podrien fer dubtar de la seva autoria, que ni el jutge, en primera instància, ni l'Audiència han considerat suficients.

Ser homosexual no és cap descàrrec pel jutge que el va condemnar i que també va relativitzar la declaració d'una exparella de Cardona. “En l'àmbit de les tendències sexuals les possibilitats són múltiples”, afirma en la sentència el jutge Guillermo Martínez. L'Audiència no s'hi pronuncia. “Quan ets heterosexual no hi ha cap dubte, però quan ets homosexual ho has de demostrar”, diu Cardona.

La segona prova és que Cardona no té motocicleta ni carnet, ni cap multa. L'acreditació oficial de Trànsit no és suficient. “Podria haver usat una moto prestada”, respon el jutge. Tampoc és suficient que el seu germà i una amiga declaressin que aquella nit havien sopat junts al pis que comparteixen.

“La rotunditat que la víctima ha mostrat en la descripció de l'agressió es repeteix en la identificació del culpable”, clou el jutge. La noia no ha demanat cap indemnització. “Sembla que cap dels jutges s'hagi mirat la documentació aportada”, lamenta la germana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia