Societat

El concurs de focs i Blaumut, reclams de la festa de Blanes

L'Ajuntament va presentar ahir el programa de la festa major, que té com a icona l'espectacle pirotècnic

La festa major de Blanes, que comença dimarts i s'allargarà fins al dia 28, tindrà un pressupost més elevat en aquesta edició perquè s'han buscat actuacions “de qualitat”, segons va explicar ahir el regidor de Cultura, Quim Torrecillas, en la presentació del programa de les festes. Tenen, com és habitual, el punt fort en el Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava, que aquest any arribarà a la 45a edició, i que tornarà a estar envoltat d'un dispositiu de seguretat en el qual col·laboren diferents cossos, segons va detallar el cap de Protecció Civil de l'Ajuntament de Blanes, Josep Lluís Pouy. L'alcalde, Miquel Lupiáñez, va obrir la presentació de la festa destacant que s'ha preparat “perquè tothom disfruti”, i amb els focs com a icona i punt fort.

25.000 euros més

Dels 204.500 euros de pressupost de la festa, 104.500 euros s'inverteixen en l'organització dels focs. L'altra part del pressupost s'ha incrementat un 33% respecte del 2014, segons Torrecillas, per l'aposta que s'ha volgut fer “en actuacions de qualitat”. En aquest sentit, el responsable de Cultura va destacar la programació del concert de Blaumut del dia 28, per l'Aplec de l'Amor a Cala Bona. “És un grup de pop català potent, molt conegut, que potenciarà molt aquesta festa”, va exposar. També va fer un repàs del programa de la festa, que tindrà tres escenaris. En un d'ells, l'Ensorra't, gestionat pel Consell de Joventut, els concerts duraran un dia més del que era habitual. “Que quedi constància que convidem a tothom que vingui a gaudir de les festes de Blanes”, va destacar el regidor. El programa de la festa i les actuacions del concurs de focs es poden consultar al web www.blanes.cat.

LA XIFRA

45
anys
compleix en aquesta edició el Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava.

6.000 euros als focs guanyadors

Amb relació al concurs internacional de focs, la pirotècnia guanyadora s'endurà 6.000 euros en metàl·lic, com cada any, i a més dispararà els focs de cloenda de les Fires de Sant Narcís de Girona. En aquest sentit, Torrecillas va destacar la col·laboració de l'Ajuntament de Girona. El regidor també va tenir paraules d'elogi per al pregoner, el corredor d'ultrafons blanenc Xavi Marina: “És un esportista d'elit, es marca els seus objectius, és senzill i estima Blanes. Els valors que representa son els valors que volem destacar: la cultura de l'esforç, la salut i l'estima al poble.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses