El PSC es queda sense suports per tirar endavant la tramitació de l'hotel del Palau

CiU demanarà que es paralitzi el procés administratiu del projecte si així ho expressa la nova junta

L'últim tràmit que l'Ajuntament té pendent de ratificar respecte del controvertit projecte de l'hotel del Palau és l'aprovació definitiva del pla de millora urbana que modifica el planejament del terreny on s'ha de construir. Si aquest expedient s'hagués de votar avui, el PSC no tindria cap suport garantit per aprovar-lo. ERC, que sempre s'ha mostrat obertament contrària a aquest projecte, ja ha reclamat reiteradament que s'aturi la tramitació, i ahir ho va tornar a fer en el ple municipal. El cap de files dels republicans, Jordi Portabella, va recordar que hi ha «dubtes» relacionats amb diversos detalls de l'operació urbanística, com ara el fet que el promotor de l'hotel –Manuel Valderrama– sigui vocal del la junta del Palau. Portabella també va acusar ahir el govern de «pressionar» els responsables del Palau perquè desencallin el projecte hoteler.

ERC, però, no és l'únic que ha demanat que es posi el fre de mà. ICV-EUiA, soci dels socialistes en el govern de Barcelona, ho va fer dijous i el PP també es va definir ahir en aquesta línia durant el ple municipal. «Seria convenient no aprovar aquest pla fins que el tema no estigui aclarit», va exposar Alberto Fernández Díaz, líder dels populars. Cal recordar que la fiscalia ja ha anunciat que, arran d'una denúncia formulada per diverses associacions de veïns, obrirà una investigació sobre el difús i enrevessat procediment que s'ha seguit per tirar endavant la construcció de l'hotel. Així les coses, doncs, CiU jugarà un paper clau en la resolució de l'afer. La regidora de la federació nacionalista Mercè Homs va explicar ahir que, davant d'una hipotètica votació en què es demanés paralitzar el projecte, el seu vot pivotaria entre el sí i l'abstenció. «Continuem donant suport a l'hotel, però creiem que s'ha de revisar tot el procés que s'ha seguit», va exposar. CiU vol que sigui la junta del Palau qui demani aquesta moratòria, i per això dilluns mantindran una trobada amb els nous gestors per conèixer el seu parer. En funció d'això definiran el seu vot davant del ple del consell del districte de Ciutat Vella, en què es debatrà una proposició, presentada per ERC, en què s'instarà a aturar la tramitació de l'obra. Si aquesta moció prosperés, l'obra rebria una seriosa estocada.

En aquest panorama, el PSC és l'únic que defensa obertament que cal tirar endavant. El regidor d'Urbanisme, Ramon Garcia-Bragado, va introduir ahir, però, alguns matisos al discurs que fins ara han mantingut els socialistes, tot assegurant: «Serem prudents i ens prendrem tot el temps, el que sigui necessari, per fer les coses com cal.»

Hereu: «Cal fer net»

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va aprofitar el ple d'ahir per fer un al·legat contundent al voltant dels esdeveniments ocorreguts al Palau de la Música: «Des del primer minut, i amb rigor i fermesa, l'Ajuntament ha donat suport institucionalment als nous gestors, al nou director general i a la nova presidència, que han d'obrir una nova etapa.» Per aconseguir aquest propòsit, però, va recalcar que és necessari fer «una anàlisi exhaustiva, i a fons, del període que volem tancar. Per això cal fer net», va reblar. A banda de les seves implicacions amb el projecte de l'hotel, l'afer Millet és vist amb preocupació des de l'Ajuntament per les conseqüències que pot tenir per a la imatge d'una institució, el Palau, que és símbol de la ciutat i del país. Així ho va expressar el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Jordi William Carnes, arran d'una petició del PP per auditar les aportacions que hi ha fet l'Ajuntament en els últims anys: «Siguem curosos, perquè engegar insinuacions pot provocar efectes contradictoris i contraproduents», va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins