Societat

Cultura

Cinquanta números de la publicació ‘El Roure'

Una revista de gent gran amb esperit jove

Va néixer el 1996 amb la voluntat de convertir-se en un aparador cultural i social de la societat gironina destinat als avis

En la darrera publicació hi han col·laborat desinteressadament una vintena de persones

Ser gran no ha de ser sinònim d'inactivitat perquè la joventut també és –i potser sobretot és això– una qüestió d'actitud i esperit. I aquest esperit es manifesta clarament a El Roure, una revista editada pel Consell Municipal de la Gent Gran i l'Ajuntament de Girona que acaba de publicar el número 50. En aquest número hi han participat una desena de corresponsals d'entitats i associacions de gent gran de la ciutat de Girona, i vuit redactors que hi dediquen els seus esforços desinteressadament. Nascuda el 1996, la publicació busca ser foment i font de difusió de la cultura gironina, i ser un altaveu per a la gent gran. Com a mitjà de comunicació, s'alimenten –i alimenten, alhora– de les activitats de la gent gran als barris, associacions i entitats de la ciutat de Girona. En el darrer número, l'editorial versa precisament sobre el camí recorregut durant aquests setze anys, i s'hi menciona la primera editorial que van publicar. S'hi explicava el què i el perquè de la revista: “La revista està destinada a informar, obrir perspectives, recollir opinions i iniciatives.” És una finestra oberta al present que tampoc s'oblida del passat. Per exemple, en la contraportada del número 50, s'hi poden veure dues fotos del pont de la Font del Rei de Girona. Una d'actual, i l'altra de l'octubre del 1971, quan s'estava construint. Les planes centrals estan dedicades al record: Les 50 portades d'El Roure, es titula, i s'hi adjunta la imatge de totes i cada una de les edicions. La revista es pot trobar en casals i centres socials dels avis. El seu nom vol ser una referència a l'etapa de la vellesa, encarnada en el roure, arbre ferm, resistent i longeu. En la revista s'hi pot trobar gairebé de tot. Des de la inevitable editorial i les planes d'opinió que tenen tots els mitjans escrits, passant per entrevistes, articles i reportatges d'actualitat o de l'interès dels seus lectors potencials. Defuig ideologies polítiques, però això no vol dir que no sigui una revista compromesa. Són gent gran, però amb cims encara per assolir. En l'editorial d'aquesta cinquantena edició es marquen l'objectiu de continuar treballant per arribar al número 100. I no ho diuen, però amb l'empenta que demostren, no fa la sensació que s'hi vulguin aturar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA