Societat

Roses farà una consulta pels bous i ànecs de Festa Major

Es podria fer a principi d'any que ve però no afectarà l'edició d'enguany, en la qual els correbous i l'empaitada d'ànecs ja estan programats

La Festa Major 2015 s'iniciarà el proper dia 9 d'agost

L'ajuntament de Roses organitzarà en aquest mandat un referèndum o una consulta a la població sobre la celebració dels correbous i l'empaitada d'ànecs entre els actes de Festa Major. Aquesta consulta però no afectarà l'edició 2015 de la Festa Major de Roses que s'iniciarà el proper dia 9 d'agost, i en la qual ja estan inclosos en la programació el Correbous (15 d'agost), i l'Empaitada d'ànecs (16 d'agost). Va ser precisament en la presentació de la Festa Major 2015 (aquesta passada setmana, responent a preguntes de la premsa), que l'alcaldessa, Montse Mindan, i el regidor de Cultura i Festes, Francesc Giner, van avançar la proposta de convocar aquest referèndum. Tant els correbous com l'empaitada, sempre han format part dels actes populars de Festa Major en aquest municipi però també han provocat crítiques i mobilització de moviments animalistes. En aquest mandat, el govern de coalició entre CiU i Gent del Poble, fa que existeixen opinions divergents sobre aquesta qüestió al sí del govern: l'alcaldessa no si oposa, mentre Francesc Giner ja s'havia mostrat desfavorable a aquestes celebracions en mandats anteriors. Giner explica que la consulta es podria fer a partir del mes de febrer, sota forma d'un referèndum que englobi una resposta vàlida pels dos actes, demanant per exemple a la població si són favorables als actes de Festa Major en els quals intervenen animals. Pel regidor de cultura, es tracta també d'introduir “mecanismes de transparència i participació” en la gestió municipal, com va defensar la seva formació, GdP, duran la campanya electoral.

Set dies de Festa

Roses celebrarà enguany la seva Festa Major del 9 al 16 d'agost, amb un programa d'activitats pensades per a totes les edats i públics: balls populars, competicions esportives, concerts, espectacles infantils, visites guiades, cercaviles. La programació musical del recinte firal ampliarà el nombre de formacions que hi actuaran.l'escenari de barraques s'estrenarà el dimarts 11 d'agost amb el concert de Manel Fuentes & The Spring's, i es tancarà el 15 d'agost amb Reincidentes, amb entremig diferents gèneres i estils musicals. En aquesta edició, tot i l'ampliació de la programació de barraques, el govern recalca que s'ha mantingut el pressupost en 148.000 euros, en els paràmetres d'anys anteriors, on els pressupostos van ser de 140.000 (2014) i 143.500 (2013).

Per donar a conèixer tota la programació, l'Ajuntament ha editat un total de 5.000 programes de mà de la Festa Major i 4.000 revistes, que en l'edició d'enguany, recull articles d'investigació i treballs fotogràfics de temàtica rosinca.

LA DATA

09/08/15
S'iniciarà la Festa Major
de Roses amb una quarantena d'activitats programades fins al dia 16 d'agost.

LA XIFRA

148.000
euros.
És el pressupost 2015 per la Festa Major de Roses, mantenint-se en els paràmetres de les edicions anteriors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESPORT

Reconeixement al joc net i a l’exemplaritat en l’esport

GIRONA
SOCIETAT

La Fira Triumvirat es clou amb activitats de reconstrucció històrica

L’ESCALA
SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó