Societat

Calella multarà els pisos turístics que destorbin els veïns

Els propietaris hauran d'estar localitzables les 24 hores del dia

Les comunitats hauran de posar un conserge

El govern de Calella farà canvis a l'ordenança de civisme per regular els apartaments turístics i multarà els propietaris o les empreses gestores si generen conflictes de convivència amb els veïns. L'Ajuntament en té censats actualment 106, després d'una intensa campanya per detectar-los i legalitzar-los, i segons va explicar ahir l'alcaldessa, Montserrat Candini (CiU), les modificacions que es volen introduir distingiran entre els habitatges individuals d'ús turístic i les comunitats on, majoritàriament, els pisos que hi ha estan destinats a aquest ús. La proposta s'està elaborant i està previst que es porti a aprovació a l'octubre, després de donar-la a conèixer a l'oposició. Així, als amos dels apartaments se'ls reclamarà un telèfon de contacte en el qual estiguin localitzables les 24 hores del dia per atendre possibles incidències i aquesta serà una condició indispensable per obtenir la llicència municipal d'activitat. En el segon cas, l'Ajuntament reclamarà que s'implanti el servei de consergeria en aquelles comunitats majoritàriament destinades al turisme “per vetllar que no hi hagin alteracions”.

Candini admet que de comunitats d'aquest tipus no n'hi ha cap de censada al municipi, però l'objectiu és avançar-se a una realitat canviant i posar fre a les molèsties i les queixes veïnals que generen davant d'algunes “males experiències”. “De l'incivisme a Calella no se'n pot fer negoci”, insisteix a dir l'alcaldessa.

L'alcaldessa de Calella comenta que el turista sovint no sent cap compromís amb la ciutat i amb el descans dels veïns, però també en molts casos el propietari de l'apartament és de fora i tampoc se sent responsable del que passa mentre hi té inquilins ni dels problemes que es poden derivar d'una mala gestió del lloguer de l'habitatge.

En tots dos casos es reclamarà també un manteniment mínim de l'apartament i la implicació dels propietaris o gestors dels pisos per garantir la convivència a la comunitat de veïns i el seu entorn. Pel que fa a les sancions, les faltes greus poden arribar fins als 1.500 euros de multa, o 3.000 euros en cas de reincidència.

LA XIFRA

106
apartaments turístics
té actualment censats l'Ajuntament després de fer-hi una campanya per detectar-los.

LA FRASE

La nostra filosofia és que a Calella, de l'incivisme, no se'n pot fer negoci
Montserrat Candini
alcaldessa de calella


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA