Societat

Creix la demanda als bungalous però baixa la de parcel·les als càmpings

L'estada en cases prefabricades es troba al complet a la demarcació

Els clients d'acampada s'han reduït, tot i la recuperació del mercat holandès

Mentre hotels i apartaments turístics pinten en negatiu les seves sensacions d'aquesta temporada turística, els càmpings de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre viuen en una onada d'optimisme, sobretot gràcies a l'augment de la demanda que estan experimentant els bungalous i altres tipus de cases prefabricades que, cada cop més, les instal·lacions de la demarcació ofereixen als turistes.

“De moment, la temporada està anant força bé. Ja va estar molt animada a moments com ara la Setmana Santa o el pont de maig, però ara en les estades en bungalous estem tenim una ocupació molt bona, fins i tot per damunt del previst”, detalla Berta Cabré, presidenta de l'Associació de Càmpings de Tarragona, Costa Daurada i les Terres de l'Ebre. A la demarcació, de fet, ara mateix és gairebé impossible aconseguir una reserva en un bungalou o similar per a aquest estiu, ja que l'anticipació de molts visitants ha fet que la seva ocupació sigui ja completa. Fins i tot instal·lacions com ara el Playa Montroig, a Mont-roig del Camp, han vist pujar la demanda malgrat no tenir una oferta gaire àmplia de bungalous. “Ha crescut un 14% en les dades fins al 22 de juliol”, detalla el codirector de l'equipament, Alejandro Giménez.

Puja l'holandès

Aquestes bones xifres estan ajudant a esborrar les sensacions més negatives que està deixant aquest mes de juliol pel que fa a l'activitat tradicional dels càmpings, l'acampada en les parcel·les, en què l'ocupació està anant per sota de les previsions de l'associació de càmpings. “Tot i que, a diferència de l'estiu passat, el client holandès s'està recuperant, ens hem trobat que altres clients internacionals, com ara el belga, el francès o l'alemany, estan baixant lleugerament”, detalla Cabré. L'ocupació dels càmpings tarragonins depèn en un 45% del client internacional i la resta del client català o de la resta de l'Estat.

“Encara s'ha d'analitzar a fons, però creiem que el bon temps generalitzat a tota Europa ha fet que molts d'aquests clients es quedin al seu país o a mig camí”, detalla la presidenta. A l'agost, els càmpings de la demarcació s'espera que se situïn en un 90% d'ocupació, molts a prop del 100%, especialment durant la primera quinzena. “Cada cop més, les vacances es concentren més en pocs dies”, detalla la presidenta de l'agrupació. Les xifres, però, tal com passa en tot el sector turístic, dependran molt de les reserves de darrera hora, especialment en un àmbit tan poc donat a la reserva anticipada com és el de l'acampada.

LA FRASE

El bon temps a tota Europa pot haver provocat que els clients s'hagin quedat més a prop de casa
Berta Cabré
Presidenta de l'Associació de Càmpings de Tarragona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA