Societat

El debat del correbou d'Olot ja es debat fora del ple

Fauna farà arribar un document amb arguments científics que demostren el patiment dels braus a tots els grups municipals

La penya taurina recorda que és l'acte més multitudinari del Tura

L'anunci al ple de dijous del final aquest any de la concessió per organitzar el correbou de les Festes del Tura ha generat en poques hores moviments entre defensors i detractors dels espectacles amb braus. El president de la Fundació Fauna a la Garrotxa, David Serramitjana, ha avançat que la seva entitat, que forma part de la Plataforma Prou, té documentació científica que farà arribar a tots els grups municipals d'Olot perquè tinguin arguments en aquest debat. Segons ell, aquesta documentació demostra el patiment de l'animal als espectacles taurins, fins i tot en els que no hi ha vessament de sang, ni mort de l'animal. Serramitjana recorda que aquesta documentació ja els l'havien demanat alguns dels grups.

Ell mateix recorda que, l'any 2004, Olot es va declarar ciutat antitaurina i amiga dels animals, arran de la moció que va presentar Serramitjana, que en aquell moment presidia l'Associació Protectora d'Animals d'Olot i Garrotxa. “Cal destacar que durant molt temps, alguns acords votats en aquesta moció no s'han tingut en compte, i es podrien demanar responsabilitats a l'Ajuntament. A part que no té sentit que una de les primeres ciutats de tota Catalunya a ser declarada ciutat antitaurina i amiga dels animals permeti els correbous”, ha indicat.

Penya taurina

El president de la penya Taurina de la Garrotxa, Pep Amores, va recordar que, tot i que els quatre anys de la concessió s'acaben aquest 2015, tenen dret a negociar una pròrroga per dos anys més. Ha afirmat que no creu que l'Ajuntament vulgui suprimir un dels actes més tradicionals de les Festes del Tura i també més multitudinaris, tot i haver de pagar entrada. Amores hi afegeix que fa més de 30 anys que l'organitzen i que mai no hi ha hagut cap problema, i remarca que el paguen de la seva butxaca, amb un cost de 6.300 euros. Si finalment es vol abolir, llavors la penya es mobilitzarà.

LA FRASE

El 2016 seria un bon any per posar fi al correbou, coincidint amb els 10 anys lliure de curses de braus
David Serramitjana
president de fundació fauna a olot


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia