territori

Acord per renovar la pòlissa de responsabilitat dels consellers de les societats

El compromís del govern és convocar un concurs públic a per l'assegurança del 2016

El consell d'administració de Reus Serveis Municipals ha aprovat, aquest divendres a la tarda, la renovació de la pòlissa de responsabilitat civil dels consellers de les societats públiques, després del desacord polític que hi va haver en aquesta qüestió dilluns passat i que va ser el detonant per suspendre la reunió. El govern municipal ha tirat endavant la proposta amb els vuit vots positius de CiU, PSC, ERC, PP i Ara Reus, mentre que la CUP i Ciutadans s'han abstingut. A banda de la renovació de l'assegurança per 2015, el consell ha donat el vistiplau a la convocatòria d'un concurs públic quan aquesta s'hagi de tornar a renovar l'any que ve. La nova pòlissa suposa una pèrdua important de condicions, amb un increment de 150.000 euros anuals i la disminució de 4 a 3 milions d'euros de cobertura.

En una nota enviada als mitjans, els socialistes han tret pit per "haver aconseguit arrencar el compromís de govern de posar en marxa un concurs públic el gener de 2016. Aquesta ha estat la primera condició que ha posat el PSC per votar a favor d’adjudicar la pòlissa durant un any a la mateixa companyia amb la qual ja es tenia contractada". Els socialistes, a més, diuen que han votat a favor després que el secretari de la corporació, en "un acte formal", hagi afirmat que ajudicar una pòlissa de 230.000 euros anuals, sense concurs públic, "era un procediment legal i conforme a dret".

Malgrat el vot positiu, els socialistes continuen amb les crítiques cap al govern i la gestió d'aquesta qüestió: "ha actuat amb deixadesa i amagant informació fins a darrera hora, fet que ens ha obligat a prendre decisions a corre-cuita". “El nostre deure i la nostra obligació és vetllar per la seguretat jurídica de tots els tècnics de les empreses municipals i dels seus administradors i el govern ho ha fet tan malament i tan a última hora que no ha deixat cap més opció”, ha dit Martín, lamentant haver de prendre decisions d’aquesta transcendència “subjectes a tanta pressió fruit de la mala praxis del govern”.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia