Societat

Cameron vol contenir l'arribada d'immigrants de Calais amb més repressió

La nova llei inclourà penes de fins a cinc anys de presó si es lloga un habitatge a sense papers

Les associacions de llogaters critiquen les noves mesures

Downing Street ha anunciat noves mesures per tal d'evitar l'efecte crida de la immigració i l'arribada de persones sense papers al Regne Unit. El govern de David Cameron va explicar ahir que la nova llei sobre la matèria, actualment en tràmit, inclourà la possibilitat de multes econòmiques i de penes de fins a cinc anys de presó per als arrendadors que reiteradament lloguin habitatges a demandants d'asil o altres immigrants sense dret legal per quedar-se al país. Les persones que ocupin una propietat sense documentació de residència podran ser immediatament desallotjades sense cap ordre judicial per fer-ho. El govern britànic tornava a oferir així un nou exemple de mesures altisonants a l'hora d'encarar un problema que té en el pas de Calais, i en la dramàtica peripècia de refugiats d'arreu del món tractant de creuar el canal de la Mànega a través de l'Eurotúnel, algunes de les imatges més impactants de l'estiu.

La mesura anunciada per l'executiu de Cameron ha estat criticada per les associacions de propietaris i per representants dels consells de districtes, autoritat sota la qual es registren les unitats d'habitatges per cobrar impostos locals. Asseguren que es trasllada una responsabilitat del govern a mans privades, d'una banda, i a una autoritat administrativa inferior que no té capacitat per verificar visats ni per procedir a les expulsions que es derivessin de situacions irregulars. La lletra petita de la llei no s'ha desvelat encara.

La subcontractació d'habitatges i la creació d'una llista de la qual formaran part els propietaris que incompleixin els requisits i no comprovin la situació del arrendataris són altres mesures que inclourà el nou marc legal.

D'altra banda, diumenge, en un article conjunt, els ministres d'Interior britànic i francès van demanar un esforç a Europa per contribuir a solucionar la crisi humanitària de Calais, que, a la pràctica, té l'origen a la riba sud del Mediterrani i en llocs com ara Síria, l'Iraq i Etiòpia.

Segons informacions facilitades per la policia francesa, dilluns a la matinada fins a 1.700 persones van intentar entrar a l'àrea del túnel. Només ho van aconseguir unes set-centes. Però la policia britànica no va reportar que cap hagués arribat a l'altra banda. Durant els enfrontaments que es van registrats, un gendarme va resultar ferit per l'impacte d'un cop de pedra.

LA XIFRA

1.700
persones
van intentar accedir dilluns a la matinada a l'àrea de l'Eurotúnel per entrar al Regne Unit.
Les claus

Imatges que atien el no a la Unió Europea

Q.A

La crisi de Calais arriba en mal moment per a Cameron: just quan posa les bases per renegociar la relació amb la Unió Europea (UE). Vol repatriar poders de Brussel·les i oferir, en el referèndum sobre la pertinença del Regne Unit, alguna pastanaga amb què justificar el sí.

Manipulació

Es calcula que ara hi ha unes 4.000 persones als camps de Calais en espera d'una oportunitat per creuar el canal. No són cap amenaça per a la Gran Bretanya. A què obeeix la histèrica reacció de Londres, amb mesures legislatives de difícil compliment? A la manipulació que es fa d'imatges en què els desheretats de la terra tracten d'entrar al paradís per la porta del darrere. S'exploten com si fos una invasió d'exèrcits enemics de centenars de milers de persones i es diu que l'única manera de combatre-la eficaçment és no dependre de la UE per gestionar la immigració. Per això el govern crida tant, encara que no tingui sentit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA

Parc Tramuntana vol impulsar la col·laboració amb els empresaris gironins

Girona

La Cambra de la Propietat defensa els contractes d’habitatge de temporada

GIRONA
Societat

Troben a Cervera una nova espècie de planta fòssil de la família de la vinya

Cervera
medi ambient

Argentona vol reduir a la meitat la població de coloms

Argentona

Drets Socials demana “col·laboració” a l’Ajuntament de Foixà

foixà