Societat

Vaixell de la marina italiana atracat al port de Palamós

El vaixell escola de la marina italiana fa escala a Palamós, on s'estarà tota una setmana i podrà ser visitat

Fa setanta metres d'eslora, disposa de tres pals i allotja cent cinquanta mariners

El port de Palamós era ahir ple de militars italians. Eren cadets de l'Acadèmia Naval italiana que havien arribat al port a bord de cinc vaixells d'època de bon matí per fer una estada curta de cinc dies a a la població. El més gros de tots, el Palinuro, és un vaixell de fusta de setanta metres d'eslora i tres pals que pot ser visitat per aquells que ho desitgin.

El Palinuro és un vaixell escola, un bergantí goleta que porta cent cinquanta tripulants a bord i que està navegant pel Mediterrani fent les funcions d'instrucció militar. Aquest vaixell ja ha visitat Palamós en tres ocasions anteriors; la primera el 2007, amb motiu de la regata Tall Ships Race, i també els anys 2009 i 2011.

Els últims temps el port palamosí ha estat punt d'escala de tots els vaixells de l'Acadèmia Naval Italiana, en un procés que es va iniciar l'estiu del 2007 amb la primera visita del mateix Palinuro, dins la regata internacional de grans velers Tall Ship Races-Med 2007, i acompanyat en aquella ocasió per la goleta escola Itàlia.

Entre el 22 i el 25 d'agost de l'any passat, es va produir la primera visita de la flota que integra l'Agrupació Naval Italiana amb la presència, en aquella ocasió, de la patrullera Cassiopea i dels velers Orsa Maggiore, Stella Polare, Corsaro II, Capricia, Chaplin, Sagittario, Gemini i Dragone.

Durant l'estada, aquestes unitats van rebre un total de cinc mil visites de públic interessat a coneixe'ls de prop. Avui dimarts i demà dimecres, el Palinuro es podrà visitar en horari de matí, de nou a dotze, i de tarda, de tres a sis. Dijous, en canvi, es podrà pujar a bord només a la tarda i a la nit, de tres a sis i de dos quarts de nou a onze.

LA XIFRA

5
vaixells.
A banda del ‘Palinuro', ahir van atracar a Palamós ‘Orsa Maggiore', ‘Corsaro II', ‘Capricia' i ‘Stella Polare'

L'acompanyen quatre velers més de suport

Els quatre velers que acompanyen el Palinuro formen part de la flota de vaixells històrics i d'època de la marina italiana, construïts amb fusta als anys cinquanta i seixanta, i tenen una eslora d'entre vint i trenta metres. La tripulació en cadascun d'ells varia entre quinze i vint persones. Ahir els mariners es van cuidar de deixar en perfecte estat de revista els vaixells, que vol dir nets com una patena. Els quatre vaixells que acompanyen el Palinuro són Orsa Maggiore, Corsaro II, Capricia i Stella Polare.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La UdG s’uneix al Mes del Comerç Just

girona
Salut

Més enllà dels estudis clínics convencionals

urbanisme

Impuls a la renaturalització de l’avinguda Doctor Fleming de Lleida

Lleida

Estudiants d’ESO del Ripollès ajuden a persones grans a fer servir el mòbil

camprodon

Recerca a l'abast de tothom

Barcelona
biologia

Comptar i identificar papallones, un clàssic pioner que encara creix

DEMOGRAFIA i visió per computació

Ajudar els ordinadors a crear una xarxa social dels avantpassats

etnografia

Estudiar els pastors actuals per entendre la ramaderia del neolític

contaminació Acústica

Pla per controlar el soroll de l’oci nocturn a les places de Gràcia