Societat

A licitació el projecte del centre de preventius

La Generalitat ha posat a licitació per cinc milions d'euros la redacció del projecte i la direcció d'obres del futur centre penitenciari de preventius de Barcelona. El termini per presentar ofertes es perllongarà fins al 21 de setembre i, un cop adjudicats els treballs, el termini per redactar el projecte serà d'un any. La previsió és iniciar la construcció del centre el primer semestre del 2017

El de presos preventius, amb capacitat per a 600 persones, és, amb el destinat a reclusos en règim obert, un dels dos que s'han d'aixecar a la Zona Franca per permetre completar l'enderroc de la Model, tal com la Generalitat va pactar amb l'Ajuntament de Barcelona l'octubre passat. El consistori és ara titular de la finca de la Model, a canvi de descomptar 15 milions del que li deu la Generalitat, i assumirà la construcció del centre de règim obert, amb capacitat per a 800 reclusos en tercer grau i en què està previst que el consistori inverteixi entre 24 i 29 milions abans de llogar-lo a la Generalitat, en virtut del conveni signat per les dues administracions.

El març passat, ja es va enderrocar la part de la Model destinada a centre obert, situada a la cantonada dels carrers Roselló i Entença. Els reclusos van ser traslladats als centres d'homes de Wad-Ras i la Trinitat, el segon dels quals també tancarà quan obri el centre obert, en teoria a finals del 2016.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia