Societat

Les colles dissenyen la festa major badalonina

El vermut popular del 15 d'agost a la plaça de la Vila és la novetat d'enguany

Les colles de cultura popular han estat les encarregades de dissenyar el programa de la Festa Major d'Agost, la primera que se celebra a Badalona després que l'Ajuntament anunciés que formarà part de la comissió de festes del municipi i la farà vinculant. La regidora de l'àmbit Badalona Educadora i responsable de Cultura, Laia Sabater, assegura que han estat les mateixes entitats les encarregades de consensuar com s'havia de repartir el pressupost de les festes.

Els actes es tornen a concentrar els dies 14 i 15 d'agost i, com ja era habitual, els protagonistes absoluts són els actes de cultura popular. El dia 14, vigília de la Mare de Déu d'Agost, un cop llegit el pregó, l'estrèpit de la gran xeringa donarà per començada la festa. Es tracta d'una traca de 500 metres que unirà la plaça de la Constitució –antiga plaça de la Vila– i l'actual plaça de la Vila. A continuació, la colla de Miquelets, els trabucaires de Badalona, dispararan dotze salves de morteret i començarà la tanda de lluïment de les colles de cultura popular. A la nit, es manté el tradicional castell de focs a la platja dels Pescadors. La principal novetat d'aquest any és la celebració d'un vermut popular a la plaça de la Vila, un cop acabat l'ofici solemne de festa major a l'església de Santa Maria. A la nit, el bany de les bèsties de foc a la platja del Pont d'en Botifarreta tancarà la festa.

Forat a Badalona Cultura

La regidora de Cultura assegura que el pressupost de la festa major és semblant al d'edicions anteriors, però que la seva àrea treballa per minimitzar el forat que s'han trobat a Badalona Cultura, l'empresa municipal encarregada de gestionar els teatres municipals. Sabater explica que han descobert “despeses de concerts de gran format que es van fer durant les Festes de Maig imputades a Badalona Cultura”.

“Sabem que aquest dispendi desmesurat es va fer en contra del criteri dels tècnics i del parer de l'anterior regidora de Cultura”, aclareix Sabater, que manté que des de la regidoria busquen la manera d'equilibrar el pressupost sense que això afecti el funcionament dels teatres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia